Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Röhleriltä hurja keihäskaari

Maailman kauden kärkitulos kirjataan nyt 91,28. Söderberg ylitti moukarissa olympiarajan.

Urheilu
 
Pekka Järviö
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Saksan Thomas Röhler heitti Turun keihäskilpailussa mahtavan sarjan.
Saksan Thomas Röhler heitti Turun keihäskilpailussa mahtavan sarjan. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Turku

Saksan Thomas Röhler on hirmukunnossa. Röhler viskasi Paavo Nurmi Gamesissa Turun Urheilupuiston uuden kenttäennätyksen 91,28. Hän paransi myös omissa nimissään ollutta kauden parasta tulosta lähes kahdella metrillä. Kaiken lisäksi hän heitti vielä toiseksi parhaallaan 91,04. Ehjän sarjan heikoin heittokin kantoi 85,81.

Saksalaisten kaksoisvoiton varmisti Julian Weber omalla ennätyksellään 86,83. Antti Ruuskasen 83,07 riitti kolmanteen sijaan. Tero Pitkämäen neljäs sija tuli tuloksella 83,03.

Illan päätöskilpailussa Nooralotta Neziri juoksi 100 metrin aidoissa voittoajan 12,91. Alkuerässä hänen aikansa oli 12,87.

David Söderberg ylitti miesten moukariheitossa Rion olympiarajan heittämällä 77,60. Kisan voiton vei kuitenkin maailman tämän hetken ykkösmies, Puolan 27-vuotias Pawel Fajdek, joka ylitti kolme kertaa 80 metriä. Parhaalla heitolla leka lensi lukemiin 81,12. Söderbergin sijoitus oli neljäs.

”Oli kiva heittää, kunto tuntuu oikein hyvältä”, myhäili Söderberg. ”Heittovarmuus on myös hyvä, mutta Amsterdamin karsinnassa pitää saada sataprosenttinen heitto. Uskon kuitenkin, että olen ennätyskunnossa”, Söderberg tuumasi.

Naisten seiväshypyn voitti Minna Nikkanen, joka ylitti ensimmäisellä yrityksellään 452. Wilma Murto ja Sveitsin Nicole Büchler tekivät saman tempun toisella yrityksellä.

Nikkaselle tulos oli kauden paras ja Murrolle puolestaan paras ulkoradalla hypätty tulos. 462 oli koko kärkikolmikolle tällä kerralla liikaa.

”Kisa meni hyvin varsinkin, kun minulla on ollut ongelmia selän kanssa”, jutteli Nikkanen. ”Tämä oli mainio kenraaliharjoitus Amsterdamia ajatellen. Yksi yritys 462:sta oli hyvä. Uskon, että 450 riittää EM-kisoissa finaaliin, ja mitaliin voi riittää 465”.

”Nyt sai nauttia kisasta oikein kunnolla”, iloitsi tuloksestaan Murto.

”Juoksu kulki hyvin ja olo on muutenkin helpottunut, koska kaksi edellistä kisaa olivat heikompia. Viikko ennen EM-kisoja kaikki tuntuu siis oikein hyvältä”, naureskeli Murto.

EM-joukkueeseen Amsterdamiin valittu vaasalainen Camilla Richardsson jäi 3000 metrin esteissä kuudenneksi ajalla 9.53,75. Juoksun voitti selvästi Ranskan Ophélie Claude-Boxberger, jonka ajaksi tuli 9.34,96.

”Oli huono juoksu, jouduin juoksemaan liikaa yksinäni enkä saanut itsestäni kaikkea irti. Amsterdamissa pitää olla rohkeampi”, totesi Richardsson.

Kristiina Mäkelä oli kolmiloikassa kolmas 13,77 kantaneella hypyllä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?