Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

NHL:n kanadalaisjoukkueiden fanit raivostuivat tähtipelaajien myynneistä

Urheilu
 
USA TODAY SPORTS
P.K. Subban jättää jääkiekkohullun Montrealin ja muuttaa Nashvilleen.
P.K. Subban jättää jääkiekkohullun Montrealin ja muuttaa Nashvilleen. Kuva: USA TODAY SPORTS

NHL:ssä tehtiin keskiviikkoiltana kaksi isoa pelaajakauppaa. Kummassakin tapauksessa kanadalainen joukkue nähtiin häviäjänä, ja fanien reaktio oli senmukainen.

Ensimmäisenä kaupoille ehti pitkään profiilipuolustajaa etsinyt Edmonton Oilers. Se lähetti New Jersey Devilsiin vuoden 2010 draftin ykkösvarauksen Taylor Hallin.

Edmontonilla on paljon nuoria hyökkääjiä, joten Hallin käyttäminen kauppatavarana ei ollut suuri ihme. 24-vuotias vasen laitahyökkääjä on silti yksi liigan parhaista pistenikkareista, joten Oilers-fanit odottivat Hallista kunnon vastinetta.

Se vastine oli Devilsin 23-vuotias ruotsalaispuolustaja Adam Larsson. Hän on päässyt pelaamaan New Jerseyssä ikään kuin tutkan alla, mikä selittää Edmontonin fanien pettymystä. Häntä ei millään muotoa pidetä NHL-joukkueen ykköspakkina.

Larsson on kuitenkin vakiinnuttanut paikkansa NHL:ssä puolustajien mittakaavassa suhteellisen nuorena.

Hänessä on potentiaalia johtaa Edmontonin puolustuspeliä tulevaisuudessa ja plussaa tulee myös siitä, että Larsson pelaa oikea käsi alhaalla. Edmonton tarvitsee juuri tällaista pelaajaa.

Joka tapauksessa fanien reaktiot sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla olivat raivokkaita. Hieman lohtua toivat huhut siitä, että Los Angelsin rämäpäinen laitahyökkääjä Milan Lucic olisi tekemässä sopimuksen Oilersin kanssa.

Lucic solahtaisi vaivatta ykkösketjun vasemmalle laidalle korvaamaan Hallia, vaikka eri roolin pelaajista puhutaankin. Lisäksi Edmonton sai juhannuksena varaustilaisuudessa napattua huippulupaavan Jesse Puljujärven, joka pelaa myös vasemmalla.

Tuskin oli Hall-kauppojen nostattama kohu hiljentynyt, niin jo kaupattiin vielä isompia nimiä. Montreal Canadiens vaihtoi tähtipakkinsa P.K. Subbanin Nashvillen puolustajaan Shea Weberiin.

Weber on edelleen liigan huippupuolustajia, mutta alkaa joidenkin näkemysten mukaan jo pikkuhiljaa hidastua. Hän täyttää elokuussa 31 vuotta.

27-vuotias Subban puolestaan on Montrealin fanien suursuosikki, ei vähiten sen vuoksi, että lahjoitti paikalliselle lastensairaalalle 10 miljoonaa dollaria.

Subbanin ja koko Montrealin joukkueen kausi oli hankala ja oli tiedossa, ettei seuran omistajaporras välttämättä pidä Subbania niin kovassa arvossa kuin fanit.

Lisäksi hänen sopimukseensa olisi tullut heinäkuun alussa voimaan lisäys, jonka mukaan pelaaja olisi voinut kieltäytyä kaupoista joihinkin muihin NHL-seuroihin.

Seurajohdon kannalta tällaiset sopimukset vähentävät liikkumavaraa, joten Montreal päätti korvata Subbanin saman tähtikategorian puolustajalla.

Montrealin faneja hiertää se, että Weberillä on edessään vähemmän pelivuosia lajin absoluuttisella huipulla. Silti hänen sopimuksena kestää aina kevääseen 2026 saakka.

Kookkaat pelaajat hidastuvat iän myötä, joten Canadiensin fanit pelkäävät Weberin 41-vuotiaana päättyvän miljoonasopimuksen muotoutuvan ajan kuluessa rasitteeksi. Subbanin nykyinen sopimus päättyy jo 2022 tämän ollessa 33-vuotias.

Ensi kaudella pelaajien palkkasummat ovat lähellä toisiaan, sillä Subban saa Nashvilleltä 11 miljoonaa dollaria ja Weber Montrealilta 12 miljoonaa.

Pettyneimmät Montrealin kannattajat polttivat jopa pelipaitojaan protestina seurajohdolle

.

Monen NHL:ää vuosikausia seuranneiden toimittajienkin uransa hurjimmaksi jaksoksi kuvailema puolituntinen päättyi uutiseen Tampa Bayn kapteenin Steven Stamkosin jatkosopimuksesta seuransa kanssa.

Ontariolaista Stamkosia oli viety huhuissa jättisopimuksella kotiseudulleen Torontoon. Näin Maple Leafs oli päivän kolmas kanadalaisseura, jonka fanit saivat pettyä uutisiin.

Kanadalaisjoukkueiden menestys on viime vuosina ollut heikkoa NHL:ssä. Lama huipentui päättyneellä kaudella siihen, ettei yksikään maan seitsemästä joukkueesta päässyt edes pudotuspeleihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!