Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Walesin tähti Gareth Bale on edelleen vain yksi pojista

Gareth Bale on ollut Walesille enemmän kuin puoli joukkuetta. EM-turnaukseen hän tuli pitämään hauskaa hyvien kavereiden kanssa.

Erkki Kylmänen HS

Pariisi

Poikamainen virnistys, villimiehen liehuletti, vasemman jalan kanuuna ja hillitön vauhti.

Jos yksittäistä pelaajaa haluaa kehua, niin tähän mennessä jalkapallon EM-kisat ovat olleet Walesin maajoukkueen hyökkääjän Gareth Balen juhlaa.

Real Madridin tähti ja maailman kallein jalkapalloilija on iskenyt tilastoihin teholukemat, jotka hakevat vertaistaan maajoukkuetason jalkapalloilussa.

EM-karsinnoissa ja lopputurnauksessa Wales on tehnyt kahdeksantoista maalia. Niistä Bale on ollut mukana kolmessatoista tekemällä kymmenen ja syöttämällä kolme osumaa.

Eikä hän aio höllätä tahtia, ei varsinkaan puolivälieräottelussa Belgiaa vastaan.

”Tiedämme, että olemme pärjänneet hyvin ja meistä oltaisiin ylpeitä vaikka putoaisimme nyt jatkosta, mutta me haluamme jatkaa. Tahdomme pysyä aallon harjalla ja voittaa turnauksen”, Bale totesi The Independent lehden haastattelussa.

Hän kertoi uskoneensa joukkueensa mahdollisuuksiin alusta asti niin kuin huippu-urheilijan on syytäkin.

Balen kalenteri on tyhjä turnauksen finaalipäivään 10. heinäkuuta asti, toisin kuin esimerkiksi joukkuetoveri Chris Gunterilla, joka joutuu jättämään väliin veljensä häät, jos Wales jatkaa.

”On meidän aikamme loistaa”, Bale sanoi Walesin turnaustukikohdassa Dinardin pikku kaupungissa Englannin kanaalin rannalla.

Kanaalin pohjoispuolella, Devonin ja Somersetin takana sijaitsevat Gareth Balen, 26, synnyinseudut. Hän syntyi Walesin pääkaupungissa Cardiffissa heinäkuun puolivälissä 1989. Hänen isänsä Frank työskenteli koulun talonmiehenä ja äiti Debbie työnjohtajana.

Jo alakoulussa Bale oli koulunsa parhaita urheilijoita. Yläkoulussa hän sai pelata liikuntatuntien futismatseissa vain huonommalla eli oikealla jalallaan ja pelkästään yhdellä kosketuksella. Bale myös juoksi kilpaa, ja 14-vuotiaana 100 metriä taittui 11,4 sekunnissa.

Ystäviensä, vanhempiensa ja entisten opettajiensa mukaan Bale oli ja on edelleen menestyksestään huolimatta monella tapaa epäitsekäs urheilija, maailmantähtenäkin yksi kavereista, urheilijapoika liehulettistä olemusta myöten.

”Meillä on hauskaa yhdessä”, Bale on todennut Ranskan kisoissa jo useampaan otteeseen.

”Oleilu Dinardissa on kuin oltaisiin kavereiden kanssa lomalla”, hän sanoi Independentin haastattelussa.

Jalkapalloilijana Balen kehitys ja nousu maailman huipulle on ollut sitoutuneen, määrätietoisen harjoittelun ja ammattivalmennuksen tulosta.

Southamptonin junioriakatemiasta lähtien valmentajat ovat osanneet jalostaa kovalta 400 metrin juoksijalta näyttävästä, jäntevästä ja voimakasrakenteisesta pojasta pelaajan, joka osaa käyttää fyysisiä avujaan, tempokuljetustaitojaan ja vapaapotkujen erikoisosaamistaan joukkueen hyväksi.

Balen vasemman jalan laukaus herätti ihastusta jo poikaiän peleissä ja hänen päättäväisyytensä ja nopeutensa on aina synnyttänyt vastustajissa syvää toivottomuutta.

Kuvaavaa hänen pelaajakehitykselleen on, että aloittaessaan ammattilaisuransa 16-vuotiaana Southamptonissa, hän pelasi vasempana pakkina. Real Madridissa hän pelaa useimmiten oikeana laitahyökkääjänä.

Väliin mahtuu vuosia joiden aikana Balen henkilökohtainen taktinen osaaminen on parantunut valtavasti ja koulukavereita pelotelleesta vasemman jalan muulinpotkusta on tullut täsmäase, jolla voitetaan pelejä EM-lopputurnauksessa.

Nyt Gareth Balen pelaamisessa yksilöllinen lahjakkuus yhdistyy tinkimättömään joukkuepelaamiseen, ja EM-kisoissa se on nostanut hänen arvostuksensa uudelle tasolle.

”Hän on erityinen pelaaja, ei vain taitojensa vuoksi, vaan sen vuoksi, mitä hän edustaa maajoukkueessa pelatessaan. Hän kunnioittaa joukkueen muita pelaajia ja muut arvostavat hänen lahjakkuuttaan. Se on hyvä yhdistelmä”, Walesin päävalmentaja Chris Coleman sanoi kun Wales oli kukistanut neljännesvälierissä Pohjois-Irlannin.

Tänä iltana tuo yhdistelmä kohtaa Lillessä Belgian – yhden kisojen suurista ennakkosuosikeista. Ottelun jälkeen nähdään onko jalkapallomaailma yhtä yllätystä rikkaampi.

Christian Hartmann / Reuters
Gareth Bale roikotti tytärtään Albaa jaloista juhliessaan voittoa Pohjois-Irlantia vastaan pelatun neljännesvälieräottelun jälkeen. Alban äiti on Emma Rhys-Jones, jonka kanssa Bale on seurustellut yhteisistä yläkouluajoista lähtien.
Gareth Bale roikotti tytärtään Albaa jaloista juhliessaan voittoa Pohjois-Irlantia vastaan pelatun neljännesvälieräottelun jälkeen. Alban äiti on Emma Rhys-Jones, jonka kanssa Bale on seurustellut yhteisistä yläkouluajoista lähtien.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!