Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK iski kahdesti Liettuassa – Maalivahti Dähne venytyksestään: ”Aivoni sanoivat jo, etten ehdi”

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Thomas Dähne.
Thomas Dähne. Kuva: Vesa Koivunen

HJK aloitti tämän kesän euro-ottelunsa vaisusti, mutta paransi toiselle jaksolle selvästi. Liettualainen Atlantas nöyrtyi kotikentällään Klaipėdassa maalein 0–2 Eurooppa-liigan 1. karsintakierroksen ottelussa.

Helsinkiläiset pelasti alkuvaikeuksista maalivahti Thomas Dähne, joka torjui rangaistuspotkunkin 16. minuutilla.

”Oli hankala ensimmäinen puoliaika. Jotenkin olimme vaisuja. Tauolla kävimme asiat rauhallisesti läpi ja totesimme tilanteen olevan 0–0. Paransimme jokaisella osa-alueella”, kuvaili valmentaja Mika Lehkosuo puhelimitse.

Toisella jaksolla ratkaisijaksi nousi vikkelä hyökkääjä Alfredo Morelos kahdella maalillaan. Dähne venyi toiseenkin loistopelastukseen ja piti maalinsa koskemattomana.

Kahden maalin johto ja vierasmaalit ovat HJK:n kannalta loistava lähtöasetelma ensi viikon kotiotteluun. Etukäteen helsinkiläisiä huolettanut pelialusta oli kohtuullisessa kunnossa, mutta muuten Liettuan-reissu ei ollut helppo.

”Ei tällaisista paikoista usein 2–0-voittoja haeta. Tämä ei vielä takaa jatkopaikkaa, mutta Atlantas joutuu nyt jahtaamaan meitä, mikä avaa paikkoja vastahyökkäyksiin”, Lehkosuo sanoi.

Morelosin maalit olivat luonnollisesti valmentajan mieleen. Kolumbialainen on tehnyt Veikkausliigassa kuusi maalia ja näyttää siis osuvan eurokentilläkin.

”Valmentaja on aina iloinen, kun hyökkääjät onnistuvat. Se on tärkeää pelihuumorin ja itseluottamuksen kannalta”, Lehkosuo tiesi.

HJK saa kiittää Morelosin lisäksi maalivahti Dähneä hyvästä tuloksesta. Torjuttu rankkari osui sopivaan paikkaan. Dähne naurahti edellisestä pilkun koppaamisesta kuluneen kaksi vuotta.

”Tavallisesti en katso, mitä vetäjä tekee, mutta tällä kertaa ajattelin tehdä niin. Olin aamulla nähnyt videolta, miten tämä pelaaja tähtää vasemmalle”, Dähne kertoi HS:lle ottelun jälkeen.

Näin Abdoul-Karim Sylla todella teki. Dähnen koppi löysähköstä laukauksesta näytti jopa helpolta.

Toisella jaksolla Dähne esti takaiskun paljon näyttävämmin. HJK:n puolustaja Ivan Tatomirović pisti jalkansa laukaisuyrityksen väliin ja pallo kohosi kaaressa kohti omaa maalia.

Dähne kuitenkin loikkasi atleettisesti taaksepäin ja sai tipattua pallon takaisin kentälle yläriman alta.

”Aivoni sanoivat jo, etten ehdi, mutta päätin silti yrittää. Puolustajat selvittivät onneksi irtopallon”, Dähne kiitteli.

Saksalaismaalivahti huilasi edellisen viikon pienen reisivamman takia. Hän toipui pelikuntoon juuri sopivasti.

”Pelasin ihan ok. Pääsen täyteen kuntoon ensi viikoksi”, Dähne arveli.

HJK koki Liettuassa myös takaiskun. Loukkaantumisten kanssa pitkään taistellut Nikolai Alho tuli vaihtoon jo 25. minuutilla kipeytyneen polven vuoksi.

Lehkosuolla oli huojentavaa tietoa, sillä isosta vammasta ei luultavasti ole kyse.

Alho oli satuttanut polveaan hieman edellisenä päivänä, mutta päätynyt kuitenkin pelaamaan. Ottelussa jalka kuitenkin kipeytyi uudestaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!