Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulevaisuus on Renato Sanchesin

Urheilu
 
Erkki Kylmänen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n urheilutoimittaja.
Christian Hartmann / Reuters
Renato Sanches on häikäissyt esityksillään jalkapallon EM-kisoissa.
Renato Sanches on häikäissyt esityksillään jalkapallon EM-kisoissa. Kuva: Christian Hartmann / Reuters

Ehkä kenestäkään 18-vuotiaasta jalkapalloilijasta ei pitäisi maksaa 35 miljoonaa euroa niin kuin Bayern München maksoi Benficalle Portugalin 18-vuotiaasta Renato Sanchesista, mutta menköön tällä kertaa. Poikahan on ilmiö, niin kuin kansainvälisellä jalkapallokielellä sanotaan.

Puola-pelin perusteella lähimmät vertailukelpoiset muistikuvat suunnilleen samanikäisistä pelaajista löytyvät runsaan kymmenen vuoden takaa.

Pelaajien nimet ovat Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi.

Ei Sanches välttämättä ole yhtä hyvä kuin samanikäisenä Messi ja Ronaldo olivat, eikä hänestä välttämättä tule yhtä hyvää, mutta enpä muista monesti nähneeni suuressa kansainvälisessä turnauksessa yhtä hurjaa nuoren pelaajan esitystä kuin, mihin Sanches pystyi ottelussa Puolaa vastaan. Mieleen tulevat juuri Ronaldo EM-kisoissa 2004, Messi MM-kisoissa 2006 ja Sanches itse neljännesvälierässä Kroatiaa vastaan.

Sanches valittiin kentän parhaaksi jo Kroatia-pelissä, ja torstai-iltana Portugalin tasoitusmaali oli voitontahtoisen pelaajan päättäväistä työtä.

Pelaajatyyppinä Sanches on erittäin kiinnostava keskikenttäpelaaja. Nopeuden, loistavan tekniikan, kestävyyden ja syöttötaidon ansiosta hän kykenee pelaamaan molemmilla laidoilla, ylempänä keskikenttänä ja niin sanottuna boxista boxiin pelaajana keskikentän keskellä. Huipputasolla moni ei samaan pysty, ratkaisevan rankkarikisan ylänurkkavedosta puhumattakaan.

Hyvällä onnella loistava tulevaisuus on Sanchesin.

Outi Pyhäranta
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?