Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ronaldo jahtaa unelmaa: ”Jos urani loppuisi tänään, tuntisin silti itseni etuoikeutetuksi”

Portugalin Cristiano Ronaldolta puuttuu vain yksi saavutus – turnausvoitto maajoukkuepaidassa

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Yves Herman / REUTERS
Cristiano Ronaldo (oik.) ja Pepe tuulettivat voittoa puolivälierän ratkettua.
Cristiano Ronaldo (oik.) ja Pepe tuulettivat voittoa puolivälierän ratkettua. Kuva: Yves Herman / REUTERS

Joska Saarinen HS

Portugalin supertähti Cristiano Ronaldo on saavuttanut jalkapallossa lähes kaiken. Seuratasolla ennätykset ovat paukkuneet ja pokaaleita on tullut, mutta maajoukkueuran kirkkain kruunu on vielä saavuttamatta.

Ronaldo pelasi ensimmäisen arvoturnauksensa vuonna 2004, kun Portugali eteni kotikisoissaan finaaliin. Silloin Kreikka oli loppuottelussa parempi, eikä Ronaldo ole sitä lähemmäs EM- tai MM-kultaa päässyt.

Ronaldo on hieman samanlaisessa tilanteessa kuin Argentiinan Lionel Messi – molemmat tarvitsisivat maajoukkueessa arvoturnausvoiton, jotta he nousisivat saavutuksilla mitattuna jalkapallohistorian suurimpien legendojen joukkoon.

Messi luovutti jo Copa American hävityn finaalin jälkeen ja ilmoitti lopettavansa maajoukkueessa. Ronaldo yrittää yhä, mutta aika on käymässä vähiin.

Käynnissä olevassa EM-turnauksessa Ronaldolla, 31, on loistava mahdollisuus johdattaa Portugali mestaruuteen. Myöhään torstaina joukkue voitti Puolan rangaistuspotkukilpailun jälkeen ja eteni välieriin.

”Unelma on lähempänä ja nyt voi tapahtua mitä tahansa”, Ronaldo totesi pelin jälkeen AFP:lle.

”Olen aina sanonut, että haluaisin voittaa jotain maajoukkueen kanssa. Olemme oikealla tiellä.”

Portugali pääsi oikealle tielle myös turnauskaaviossa. Joukkue on välttänyt kovimmat suosikit pudotuspeleissä ja välttää myös EM-välierässä, jossa vastaan tulee Wales tai Belgia.

Suosikiksi Ronaldon kipparoimaa joukkuetta on vaikea nostaa, sillä Portugali ei ole voittanut turnauksessa otteluakaan varsinaisella peliajalla.

Tasapeleihin erikoistunut joukkue on kuitenkin osoittanut sitkeytensä ja kylmäpäisyytensä ratkaisuhetkillä. Sen lisäksi heillä on Ronaldo, maailman parhaan pelaajan tittelistä kamppaileva taituri.

Seuraavan kymmenen päivän aikana selviää, saavuttaako Ronaldo unelmansa. EM-tasolla toista mahdollisuutta ei välttämättä enää tule. MM-kisoihin kahden vuoden päästä Ronaldo todennäköisesti lähtee.

Kolmesti Mestarien liigan voittanut portugalilaistähti on luonut mahtavan uran, vaikka arvokisavoitto jäisikin saamatta.

”Jos urani loppuisi tänään, tuntisin silti itseni etuoikeutetuksi”, Ronaldo muistutti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!