Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaatosade huuhtoi Ferrarien iskukyvyn – ”Aika sekava päivä kaiken kaikkiaan”

Urheilu
 
MAXIM SHEMETOV / Reuters
Kimi Räikkönen jäi kahdeksanneksi vapaissa harjoituksissa.
Kimi Räikkönen jäi kahdeksanneksi vapaissa harjoituksissa. Kuva: MAXIM SHEMETOV / Reuters

Spielberg

Ferrarin hyvä alku perjantaina kääntyi melkoiseksi ongelmavyyhdeksi toisella harjoitusjaksolla. Kaatosade jakoi puolitoistatuntisen kahteen osaan. Kummallakin punainen auto sinkoutui ulos radalta.

Kimi Räikkönen pyörähti, ja menetti sen jälkeen autonsa hallinnan kokonaan. Sateen jälkeen rata kuivui nopeasti, ja jakson päätteeksi Vettel sitten päätyi soralle, kun auto karkasi käsistä jarrutuksessa. Vetteliä odottaa jo valmiiksi viiden lähtöruudun rangaistus vaihdelaatikon vaihtamisesta.

"Eipä ollut ihanteellinen päivä todellakaan. Meillä oli aika sekava päivä kaiken kaikkiaan. Tunne autossa oli keskimäärin hyvä, mutta olisi ollut paljon parempi, jos olisimme pystyneet ajamaan suoraviivaisen harjoituspäivän", Räikkönen tuumaili.

Vettel päätyi tuloslistalla neljänneksi, kun edelle ehti Mercedesten lisäksi myös Force Indian Nico Hülkenberg. Räikkönen jäi aamun tapaan kaksi kymmenystä tallikaverilleen ja oli nyt kahdeksas.

Valtteri Bottas latoi perjantaina yhteensä 70 kierrosta.

"Eipä tahtonut oikein löytää sopivaa balanssia. Tietyissä mutkissa auto aliohjasi, tietyissä yliohjasi. Oli hankala päivä, ja kun toisessa harjoituksessa satoi, oli vielä vaikeampaa saada autoa paremmaksi. Töitä on paljon lauantaille", Bottas summaili.

Erittäin rankan sateen jälkeen rata kuivui nopeasti.

"Tein yhden vedon märällä radallakin, jotta saimme tuntumaa, miltä auto tuntuu, jos aika-ajossakin sataa, kuten on ennustettu. Tiedämme nyt siinäkin, mitä pitää parantaa."

"Osasimme kyllä ennustaa, että rata kuivuu pikaisesti. Asvaltti on niin musta, että se on tosi lämmin, ja kun aurinko ottaa siihen kiinni, se kuivuu äkkiä", Bottas taustoitti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!