Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niko Kari kulkee Max Verstappenin jalanjäljissä

F3-kuljettajalla on hyvät mahdollisuudet ponnistaa tallistaan kohti autourheilun kuninkuusluokkaa.

Urheilu
 

Spielberg

Red Bull Junior Team on Helmut Markon pyörittämä F1-kilpakuskien kasvatuslaitos, joka on jauhanut uusia lupauksia huipputasolle aina vuodesta 1999 lähtien.

Juniorikolun uusin grand prix -voittajaksi kasvanut tähti on Max Verstappen. GP-voittajiksi asti ennen Verstappenia Red Bullin suojateista ovat ehtineet Sebastian Vettel ja Daniel Ricciardo.

Tällä hetkellä tuon junioritiimin jäsenenä ajaa myös Suomen Niko Kari, joka kilpailee F3-luokan Eurosarjassa.

16-vuotias Kari voitti viime vuonna ylivoimaisesti pohjoisen Euroopan (NEZ) F4-mestaruuden, ja se vakuutti kriittisesti uusia lupauksia tarkastelevan Markon hänen kyvyistään.

”Red Bullilta tuli soitto, että tuletko junioriohjelmaan. Lähdin mukaan ja tässä ollaan”, Kari taustoitti urakehitystään HS:lle.

Tällä kaudella Kari kerää kokemusta erittäin teknisessä F3-luokassa vahvassa Motorpark-tallissa. Tuusulalainen on ollut kolmesti palkinnoilla yhteensä 15 startissaan. Unkarissa ja Saksassa tuli kakkossija, Red Bull Ringillä kolmospaikka.

Verstappen jätti seuraajilleen mitä melkoisimmat askelmerkit ponnistettuaan yhdellä F3-kaudella suoraan F1-tasolle.

”Max todisti nousullaan tehneensä työnsä todella hyvin. Hän näytti, että F1-tasolle pääsee, kun lyö kaiken likoon, onnistuu siinä, mitä radalla yrittää, ja tietysti ripauskin onneakin on mukana”, Kari tuumii.

Verstappen on seurannut Karin tekemisiä, vaikka kartingkisoissa hän olikin kahta vuotta vanhempana aina yhden luokan edellä.

”Niko pärjäsi hyvin kartingissa, ja oli hyvä viime vuonna F4:ssä. Nyt F3:ssa on vaikeampaa, koska se on niin kilpailullinen luokka, ja siellä on paljon hyviä tiimejä. Olen nähnyt pari Nikon kisaa, ja hyvin hänen näyttää menevän. Toivottavasti loppukausi osuu hänelle kohdalleen”, Verstappen kannustaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!