Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wales on Britannian viimeinen valttikortti EM-kisoissa

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Darren Staples / Reuters
Aaron Ramsey (vas.) ja Gareth Bale ovat Walesin tärkeimmät pelaajat.
Aaron Ramsey (vas.) ja Gareth Bale ovat Walesin tärkeimmät pelaajat. Kuva: Darren Staples / Reuters

Maisa Soininen

Englanti ulkona, Irlanti ulkona, Pohjois-Irlanti ulkona... Iso-Britannian kunnia EM-kisoissa lepää EM-debytantti Walesin harteilla.

Illan puolivälierässä Belgian kohtaavat Walesin pelaajat ehtivät jo juhlia Yhdistyneiden Kansakuntien sisäisen kilpailun voittoa. Video villisti juhlivista Walesin pelaajista katsomassa Englannin kokemaa Islanti-nöyryytystä päätyi luonnollisesti kiertämään sosiaalista mediaa – ja aiheutti närkästyneitä kommentteja maiden välisen oletetun solidaarisuuden puutteesta.

”Olemme ainoa Iso-Britannian maa jäljellä turnauksessa ja nyt on meidän vuoromme loistaa. Ei ole sattumaa, että olemme viimeisen kahdeksan joukossa”, Walesin supertähti Gareth Bale kommentoi torstaina lehdistölle.

EM-kisojen ensikertalaisena Wales on jo tässä vaiheessa täyttänyt monien odotukset. Tähtiä täynnä oleva Belgia on perjantaisen ottelun ennakkosuosikki, sen myöntää myös Bale.

”Heillä on huippuluokan pelaajia, mutta meidän tavoitteenamme on voittaa tämä ottelu. Maamme on meistä ylpeä jo nyt, mutta haluamme jatkaa.”

Altavastaaja voi hakea uskoa EM-karsinnoista. Maiden kahdessa kohtaamisessa Wales voitti kotikentällään ja Belgiassa pelattu ottelu päättyi pistejakoon.

”Me olemme heille melkoinen mörkö, eikö vain! Toivottavasti ne tulokset ovat heidän mielessään”, Bale sanoi.

Walesin vahvuutena läpi karsintojen ja EM-kisojen alkulohkon on pidetty vahvaa joukkuepeliä. Joukkueen yhtenäisyys kumpuaa pitkältä. Walesin runko on pysynyt pitkään samana ja Balen, Aaron Ramseyn ja Neil Taylorin kaltaiset pelaajat ovat tuttuja toisilleen jo nuorisomaajoukkueista.

Bale vahvistaa, että joukkueen pelaajat viihtyvät toistensa kanssa niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

”On kuin olisin lomalla kavereideni kanssa. Olemme vain niin iloisia siitä, että olemme vielä mukana. Se johtuu siitä, että tulemme niin hyvin juttuun toistemme kanssa”, Bale ylisti joukkueen yhteishenkeä.

”Vapaa-aikana pelaamme yhdessä tietokilpailuja ja golfia tai katsomme muiden joukkueiden otteluita. Meillä on hauskaa, koska olemme kavereita keskenämme.”

Vaikka Bale on Walesin ehdoton tähti, hän johtaa joukkuetta ilman turhaa diivailua. Real Madridin taituria ei turhaan kehuta nöyräksi joukkuepelaajaksi. Statuksensa vuoksi Balelta odotettiin ennen turnausta paljon ja hän on vastannut huutoon vakuuttavasti. Hän loisti jo alkulohkossa tehden maalin jokaisessa kolmessa ottelussa.

Ennen illan ottelua on etukäteen hekumoitu etenkin Balen ja Belgian supertähti Eden Hazardin kohtaamisella.

”Moni puhuu siitä, mutta olen varma, että hän (Hazard) ajattelee samoin kuin minä: tämä on ottelu Wales vastaan Belgia, ei minä vastaan Hazard”, vaatimaton Bale kuittasi kysymykset.

”Yksi pelaaja ei tee joukkuetta. Kentällä on yksitoista pelaajaa, eikä ole väliä teenkö maalin tai tekeekö hän maalin. Vain sillä on väliä, kumpi joukkue voittaa.”

Lähteet: Guardian, Sky Sports

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!