Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Del Potro voitti vammansa ja Wawrinkan

Argentiinalainen pelaa jo toista tai kolmatta uraansa.

Urheilu
 
Peter van den Berg
Juan Martin del Potro selviytyi kolmannelle kierrokselle Wimbledonissa.
Juan Martin del Potro selviytyi kolmannelle kierrokselle Wimbledonissa. Kuva: Peter van den Berg

Lontoo

Sveitsiläisen Stan Wawrinkan heikoin grand slam -turnaus on ollut Wimbledon. Hän ei ole koskaan päässyt Lontoossa puolivälieriä pidemmälle. Eikä pääse tänäkään vuonna.

Neljänneksi sijoitettu Wawrinka hävisi toisen kierroksen ottelunsa Juan Martin del Potrolle (ATP-165). Argentiinalaisen voittolukemat olivat 6–3, 3–6, 7–6 (2), 6–3.

Argentiinalainen on kokenut kovia urallaan. Hän voitti 20-vuotiaana US Openin 2009. Sen jälkeen del Potron ranteita on leikattu useaan kertaan.

”Tämä on nyt minun toinen tai kolmas urani. Olen todella onnellinen, että saan taas pelata tennistä ja vieläpä Wimbledonin keskuskentällä”, del Potro sanoi.

Vuosien mittaan argentiinalainen on onnistunut palaamaan kentille, kunnes on taas joutunut potemaan vammojansa. Viime aikoina häntä on vaivannut vasemman käden ranne. Del Potro oli joutunut jättämään väliin edelliset yhdeksän grand slam -turnausta.

Sen takia hän lyö nykyään rystyltä pääasiassa yhdellä kädellä alakierrettä. Del Potrolla on melko hyvä kahden käden yläkierrerysty, mutta se on paljolti ollut viime aikoina vailla käyttöä.

”Pelkään edelleen käyttää täyttä voimaa, kun lyön kahdella kädellä. Toivon, että olen valmis pelaamaan parhaalla tasollani ensi vuonna”, del Potro sanoi.

Wawrinka tiedosti vastustajansa rystyn heikkouden, mutta hän ei pystynyt käyttämään sitä hyväkseen.

Wawrinka on kaksinkertainen grand slam -voittaja, mutta ruoho tuottaa edelleen hänen lyöntityypilleen vaikeuksia. Toisaalta del Potro olisi ollut voitettavissa melko normaalilla pelillä, mutta Wawrinka pelasi epävarmasti ja vailla itseluottamusta omaan taktiikkaansa.

Sveitsiläistä valmentaa Magnus Norman. Ruotsalaisen ajatuksesta tiimiin on lisätty nyt ruohokaudella 1996 Wimbledonin voittaja Richard Krajicek.

”Krajicek on antanut vihjeitä syöttöön ja esimerkiksi kämmenvolleyhin, jotta siinä liikerata pysyisi lyhyempänä, ja Stan käyttäisi vain painovoimaa hyväkseen eikä lihasvoimaa”, Norman oli kertonut Helsingin Sanomille ennen ottelua.

Mikään ei eilen auttanut. Wawrinka on nyt 31-vuotias, ja hänellä on jo todella kiire panna ruohopelinsä kuntoon.

Miesten nelinpelissä Henri Kontisen ja hänen pelipartnerinsa John Peersin ottelu siirtyi aikaisintaan lauantaille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!