Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kontinen ja Peers voittivat nelinpelissä, ottelu keskeytyi kaksi kertaa sateen takia

Henri Kontinen ja John Peers voittivat Wimbledonin nelinpelin ensimmäisen kierroksen ottelussa Nicholas Monroen ja Donald Youngin 6–4, 6–3.

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Peter van den Berg
Henri Kontinen (oik.), valmentaja Chris Easton (kesk.) ja suomalaisen pari John Peers (vas.) poistuvat tiistain harjoituksista.
Henri Kontinen (oik.), valmentaja Chris Easton (kesk.) ja suomalaisen pari John Peers (vas.) poistuvat tiistain harjoituksista. Kuva: Peter van den Berg

Arno Seiro

Lontoo.

Lauantain kaksi sadetaukoa eivät häirinneet Henri Kontista eivätkä hänen pariaan John Peersia Wimbledonissa. Pari voitti nelinpelin ensimmäisen kierroksen ottelussa yhdysvaltalaiset Nicholas Monroen ja Donald Youngin lukemin 6–4, 6–3.

Ensimmäisen viikon sinnikkäiden sateiden takia Wimbledonissa pelataan ainakin kaksi ensimmäistä nelinpelikierrosta poikkeuksellisesti paras kolmesta –menetelmällä.

”Se pienentää marginaaleja, pelaisin mieluummin paras viidestä. Mutta on hyvä, että järjestäjät ilmoittivat asiasta hyvissä ajoin”, Kontinen sanoi.

Kontinen ja Peers olivat joutuneet odottamaan otteluaan jo keskiviikosta asti.

”Ei tässä ole muuta kuin varailtu aina seuraavalle päivälle treenejä. Perjantaina olimme jo ottelulistalla, mutta sekin peruuntui”, Kontinen kertoi.

Sateista huolimatta Kontinen ja Peers ovat päässeet yhtä päivää lukuun ottamatta harjoittelemaan ulkona Wimbledonin ruohokentillä. Kerran he olivat lyömässä kovalla sisäkentällä.

Kontinen ja Peers hallitsivat ottelua sitä enemmän, mitä pitemmälle se eteni. Ja läpi ottelun he pitivät omista syötöistään erityisen hyvin huolta: yhdysvaltalaisilla ei ollut yhtään murtopalloa.

Ottelussa Kontinen esitteli pelinsä parhaita puolia. Syötöt napsahtivat tarkasti ja kovaa ruutuun. Toisaalta lentolyönneissä Kontinen loisti erityisesti tilanteissa, jotka vaativat tarkkaa kosketusta.

Hän pystyi pitämään pallon tarvittaessa erittäin matalana ja lyhyenä.

Seuraavaksi Kontinen ja Peers kohtaavat Marcin Matkowskin ja Leander Paesin. Matkowski on Kontiselle tuttu vastus, Paes ei.

”Hyvin Paes vielä sinnittelee, he pelasivat hyvin Ranskan avoimissa”, Kontinen sanoi.

Matkowski ja Paes olivat Ranskassa puolivälierissä. Paes on 43-vuotias lajilegenda, joka on voittanut grand slameissa nelinpelin kahdeksan kertaa ja sekanelinpelin kymmenen kertaa. Hänellä on esimerkiksi Wimbledonin mestaruuksia kolmelta eri vuosikymmeneltä.

”He ovat sijoittamaton pari, jota kukaan ei haluaisi kohdata ensimmäisellä tai toisella kierroksella”, Kontinen sanoi.

Hän on Peersin kanssa sijoitettu kaaviossa kymmenenneksi.

Kontinen on myös sekanelinpelissä mukana. Hänen piti pelata lauantaina ensimmäisen kierroksen ottelu parinsa Heather Watsonin kanssa, mutta vastassa olleesta parista Louisa Chirico joutui luovuttamaan vamman takia. Hänen parinaan olisi ollut Denis Kudla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!