Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jenson Button oli Itävallan aika-ajojen jättiyllättäjä: ”Olisipa sää jokaisena viikonloppuna tällainen”

Kokeneen Buttonin taidot korostuivat vaikeissa kelioloissa.

Urheilu
 
MAXIM SHEMETOV / REUTERS
Jenson Button Bakun gp:ssä.
Jenson Button Bakun gp:ssä. Kuva: MAXIM SHEMETOV / REUTERS

Spielberg.

F1-varikon kakkosketjuun unohtuneet Nico Hülkenberg ja Jenson Button loistivat lauantaina Itävallan aika-ajossa. Kumpikin otti kaiken irti kaoottisen nopeasti kääntyneissä keliolosuhteissa.

Hülkenberg starttaa eturivistä ja Button on ensi kertaa neljään vuoteen lähtöruudukon kärkikolmikossa.

Sergio Perez on loistanut viime kisoissa. Itävallassa oli Hülkenbergin vuoro pitää Force Indian lippu korkealla.

Hülkenberg lunasti aika-ajon kolmossijan, ja kun kaimapoika Nico Rosberg putoaa edestä pois lähtöruuturangaistuksen myötä, saksalaiskuski kapuaa eturiviin Lewis Hamiltonin rinnalle.

Hülkenberg on ollut eturivissä kerran aiemmin, kun nappasi paalun Williamsilla Brasiliassa 2010. Varsinainen tavoite sakalaiskuskille olisi vihdoin napata uran ensimmäinen palkintosijoitus, kun takana on jo 102 kisastarttia.

”Tämä oli aivan mahtava aika-ajojakso. Olen niin onnellinen ja tyytyväinen suorituksestamme. Kuivuva rata palautti mieleen paaluni Brasiliasta. Täytyy tunnustaa, että nautin täysillä näistä oloista”, Hülkenberg myhäili.

”Kun rata kuivuu, pidosta ei tiedä. On otettava riskejä, ja täytyy vaihtaa välikelin renkaista slickseihin juuri oikeaan aikaan. Onnistuimme siinä nyt.”

Hülkenberg oli ensimmäinen, joka lähti kuivuvalla radalle slicksrenkailla.

Ei ollut yllätys, että kolmanneksi nousseen Buttonin taidot korostuivat vaikeissa kelioloissa. Juuri tällaisessa säässä sateesta kuivuvalla radalla 36-vuotias britti on suoranainen taikuri.

”Olisipa sää jokaisena viikonloppuna tällainen. Rakastin näitä oloja, ja aika-ajofinaali oli suuri nautinto. Olimme nopeita sateella, eikä kuivalla radallakaan mennyt hullummin”, Button myhäili.

”Kokemuksesta on aina jotain etua, miksi pärjään näissä oloissa, mutta toki myös ajamiseni merkitsee. On oloja, jolloin en pysty parhaimpaani, mutta on myös oloja, jolloin ajotyylini on vahvimmillaan. Pystyn tuntemaan pidon, kun tulen mutkaan enemmän muistista kuin edellisen kierroksen perusteella.”

”On todella, todella upeaa startata kolmosruudusta”, Button säteili.

Mercedes yritti viime hetkessä toisessa aika-ajossa tehdä nopeimman kierroksen superpehmeillä renkailla, mutta kun alkoi sataa, kärkiajoiksi jäivät ultrapehmeillä tehdyt tulokset.

Näin Hamilton ja Rosberg joutuvat starttaamaan kisaan pehmeimmällä renkaalla, jonka uskotaan kestävän korkeintaan 7–8 kierrosta, minkä jälkeen on tehtävä ensimmäinen varikkokäynti.

Toinen päänsärky Hamiltonille on sitten Rosbergin kiistaton nopeus Red Bull Ringillä. MM-kärki putosi paalutaistosta pitkälti harjoituksissa sattuneen haaverin vuoksi. Se vei Nicolta mahdollisuuden aika-ajoharjoitukseen, ja pudotti lähtöruutua viidellä, kun autoon tarvittiin uusi vaihdelaatikko.

”Tämä on niitä ratoja, joilla täytyy tehdä koko ajan töitä auton parantamiseksi. Tällä radalla ei ole helppo tehdä täydellistä kierrosta, ja myönnän kyllä, ettei se ole paras rata minulle.”

”Kuljettajana jarrutan mukavasti ja syvään, kun täällä pitäisi nostaa jalkaa kaasulta aikaisin pitääkseen maksiminopeuden korkealla. En ole tottunut sellaiseen.”

”Aika-ajo oli kyllä erittäin mielenkiintoinen, kun rata kuivui niin nopeasti. Toivottavasti sunnuntaina on hieman viileämpää, sillä se auttaa minua pitämään renkaat elossa pidempään. Tarvitsen myös hyvän startin”, Hamilton kaavaili.

Rosbergin pitkä eturivin lähtöpaikkojen ketju katkesi rangaistuksen vuoksi. MM-kärki on kuitenkin hyvin luottavainen hyvästä kisasta, vaikka joutuu starttaamaan seitsemännestä ruudusta.

”Teimme tiiminä todella loistavaa työtä kummallakin puolella autotallia. Saimme vaurioituneen autoni kuntoon, ja vaikka sade hankaloitti päivää, eikä täydellistä kierrosta tullut, Lewis oli sitten nopeampi”, Rosberg summaili.

”Lähtöruuturangaistus sattuu, kun Lewis pääsee kisaan kärjestä. Siitä tulee raju taisto, kun yritän ohittaa muut ultrapehmeillä renkailla. Kisa on varmasti jännittävä. Pelissä on paljon, ja ehdottomasti lähden hakemaan voittoa”, Rosberg latautui.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?