Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Querrey pilasi Djokovicin haaveen Wimbledonissa

Henri Kontinen otti pelipartnerinsa kanssa nelinpelissä avausvoiton.

Urheilu
 
STEFAN WERMUTH / Reuters
Sam Querrey (etualalla) kukisti mestarin ja pääsi lähtemään kentältä voittajana.
Sam Querrey (etualalla) kukisti mestarin ja pääsi lähtemään kentältä voittajana. Kuva: STEFAN WERMUTH / Reuters

Lontoo

Takavuosien suurpelaaja Rod Laver oli puhunut yhdysvaltalaismedialle ennen Wimbledonin turnausta neljän peräkkäisen grand slamin voittamisen vaikeudesta, erityisesti kalenterivuoden sisällä.

”Vuoden aikana ei tarvitse olla kuin yksi huono päivä tai yksi päivä, jolloin et ole aivan terve, ja silloin häviät”, Laver sanoi.

Hänen sanansa tulivat toteen lauantaina. Ykköseksi sijoitettu Novak Djokovic putosi Wimbledonin turnauksen kolmannella kierroksella Sam Querreylle (ATP-41).

Yhdysvaltalainen voitti 7–6 (6), 6–1, 3–6, 7–6 (5). Ottelu oli keskeytynyt sateen takia perjantaina. Silloin Querrey johti erin 2–0.

”En tunne oloani täyskuntoiseksi, mutta en halua puhua siitä nyt. Onnittelut Samille hienosta ottelusta”, Djokovic sanoi.

Serbialaiselta kysyttiin uudestaan hänen voinnistaan, mutta hän kieltäytyi päättäväisesti vastaamasta siihen kysymykseen.

Djokovic oli voittanut edelliset neljä grand slamia, ja hänellä oli mahdollisuus yltää kaikkien suurten turnausten voittoon kalenterivuoden aikana. Sen unelman Querrey särki.

”Tuntuu uskomattomalta voittaa tällainen ottelu, erityisesti Wimbledonissa”, Querrey sanoi.

Hän kohtaa seuraavaksi ranskalaisen Nicolas Mahutin.

”Minulla on edessäni uusi ottelu, nyt minun täytyy alkaa valmistautua siihen”, Querrey sanoi.

Yhdysvaltalainen on tunnettu henkisesti hieman pehmeänä pelaajana, mutta Wimbledonin ykköskentän paineessa hän kesti.

Sitä avitti myös Djokovicin ponneton peli, jolle ei ainakaan nyt saatu selitystä.

Lauantain kaksi sadetaukoa eivät häirinneet Henri Kontista eivätkä hänen pariaan John Peersia Wimbledonissa. Pari voitti nelinpelin ensimmäisen kierroksen ottelussa yhdysvaltalaiset Nicholas Monroen ja Donald Youngin lukemin 6–4, 6–3.

Turnauksen aikana jatkuneiden sinnikkäiden sateiden takia Wimbledonissa pelataan ainakin kaksi ensimmäistä nelinpelikierrosta poikkeuksellisesti paras kolmesta -menetelmällä.

”Se pienentää marginaaleja, pelaisin mieluummin paras viidestä. Mutta on hyvä, että järjestäjät ilmoittivat asiasta hyvissä ajoin”, Kontinen sanoi.

Kontinen ja Peers hallitsivat ottelua sitä enemmän, mitä pitemmälle se eteni. Läpi ottelun he pitivät omista syötöistään erityisen hyvin huolta: Yhdysvaltalaisilla ei ollut yhtään murtopalloa.

Ottelussa Kontinen esitteli pelinsä parhaita puolia. Syötöt napsahtivat tarkasti ja kovaa ruutuun. Toisaalta lentolyönneissä Kontinen loisti erityisesti tilanteissa, jotka vaativat tarkkaa kosketusta.

Hän pystyi pitämään pallon tarvittaessa erittäin matalana ja lyhyenä.

Toisella kierroksella eli 32 parhaan joukossa Kontinen ja Peers kohtaavat Marcin Matkowskin ja Leander Paesin. Puolalainen Matkowski on Kontiselle tuttu vastus, intialainen Paes ei.

”He pelasivat hyvin Ranskan avoimissa. Hyvin Paes vielä sinnittelee. Luulin, että hän oli jo hyytymässä”, Kontinen sanoi.

Matkowski ja Paes olivat Ranskassa puolivälierissä.

Paes on 43-vuotias lajilegenda, joka on voittanut grand slameissa nelinpelin kahdeksan kertaa ja sekanelinpelin kymmenen kertaa. Hänellä on esimerkiksi Wimbledonin mestaruuksia kolmelta eri vuosikymmeneltä.

Kontinen ei ole toistaiseksi ollut grand slameissa kolmannella kierroksella eli 16:n joukossa.

Peter van den Berg
Henri Kontinen (oik.) iloitsi pelipartnerinsa John Peersin kanssa.
Henri Kontinen (oik.) iloitsi pelipartnerinsa John Peersin kanssa.
Peter van den Berg
Novak Djokovic joutui tunnustamaan Sam Querryn paremmakseen.
Novak Djokovic joutui tunnustamaan Sam Querryn paremmakseen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!