Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kimi Räikkönen pettyi aika-ajossa

Suomalaiskuljettaja pääsee kilpailuun toisesta rivistä.

Urheilu
 
© Thomas Peter / Reuters
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen Kuva: © Thomas Peter / Reuters

Spielberg

Ferrarin Kimi Räikkönen menetti erinomaisen tilaisuuden päästä starttaamaan eturivistä Itävallan Grand Prix -kisaan. Aika-ajofinaalin sekoittanut sade sekä kärkikuskien lähtöruuturangaistukset panivat pyörimään varsinaisen ruletin, mutta Räikköstä ei onnistanut.

Ferrarit olivat kolmannessa harjoituksessa kuivalla radalla nopeimmat, ja Maranellon miehistö lähti toiveikkaana aika-ajoon. Tulos oli pettymys.

Sebastian Vettel oli neljäs ja Räikkönen kuudes. Kun saksalaistähti saa viiden lähtöruudun rangaistuksen, Räikkönen pääsee kisaan toisesta rivistä.

”Auto toimi hyvin, ja meillä oli mahdollisuudet paljon parempaan. Emme kuitenkaan saaneet kierrosta osumaan silloin, kun olisi pitänyt. Ei tässä voi kuin katsoa peiliin ja yrittää sitten parempaa tulosta kisassa”, Räikkönen sanoi.

Melkoinen etu Ferrarin kuskeille on varmasti starttaaminen superpehmeillä renkailla. Tällä radalla ultrapehmeä seos on kulunut loppuun todella nopeasti. Kisaan myös Ferrarin vauhti vaikuttaa lupaavalta.

Q3-finaali ajettiin pitkälti yhtenä pitkänä vetona välikelin renkailla. Loppuun rata kuitenkin kuivahti niin, että kuskit lähtivät riskillä parantamaan aikojaan slicks-renkailla.

Räikkönen lähti Vettelin perässä viimeiselle kierrokselle.

”Mitä myöhemmin ajoi kierroksensa, sitä parempi se oli. Siellä oli yksi melkein kuiva ajolinja, joka tuli paremmaksi koko ajan. En ottanut tarpeeksi riskiä”, Vettel kertaili.

Räikkönen tuli tallikaverinsa takana, mutta oli liian lähellä, jotta olisi pystynyt hyötymään kuivemmasta linjasta tarpeeksi.

Lewis Hamilton nappasi toisen perättäisen paalupaikkansa Itävallassa. Paalu on maailmanmestarille uran 54:s.

Valtteri Bottas lähtee kisaan kahdeksannelta paikalta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!