Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pyrintö katkaisi HIFK:n mestaruusputken 

Urheilu
 

Eläintarhan urheilukentällä Helsingissä juostut SM-viestit päättyivät miesten 4x400 metrin matkaan, josta oli lupa odottaa lupa odottaa Helsingin IFK:n ja Tampereen Pyrinnön herkullista taistelua.

Pyrintö otti kuitenkin matkan avausosuuden jälkeen komentoonsa ja katkaisi IFK:n kolmen vuoden mestaruusputken selvällä kaulalla. 

Tamperelaiset pysäyttivät kellot aikaan 3.14,57. HIFK jäi mestareista lähes kahden sekunnin päähän (3.16,34), ja pronssille juoksi vantaalainen Kenttäurheilijat -58 ajalla 3.17,22. 

Markus Koivula, Ville Aarnivala, Jaakko Laakso ja ankkuriosuuden juossut Jani Koskela toivat miesten 4x400 metriltä Pyrinnölle ensimmäisen Suomen mestaruuden sitten vuoden 1975.  

"Täytyy myöntää, että maistuu tosi hyvältä. Olimme lauantaina satasen viestissä neljänsiä, ja se oli hiukan pettymys, niin kiva, että sai paikata tällä tavalla", Pyrinnön toisen osuuden juossut Aarnivala kertoi.  

Tasaisen avausosuuden jälkeen Aarnivala nykäisi HIFK:hon muutaman metrin kaulan, joka kasvoi loppua kohden. 

"Tiesimme, että tosi kovia porukoita on viivalla, mutta tiesimme myös, että meillä on pirun kova joukkue. Jos kaikki onnistuisi, niin mitali ja kultakin olisi mahdollinen. Joukkueelta oli kyllä tosi kova veto, ja itsellänikin kulki ihan hyvin." 

Aarnivala makusteli myös viestikilpailun erityisellä arvolla. 

"SM-kisoja totta kai arvostaa, ja kun yleisurheilu on yksilölaji, on huikeaa päästä joskus vetämään joukkueen kanssa."

Naisissa 4x400 metrin päätösmatkan mestaruutta juhli Jyväskylän Kenttäurheilijat. Elisa Kirvesniemi, Minna Laukka, Emma Koistinen ja Maria Valtanen päästelivät Suomen mestaruuteen yli seitsemän sekunnin erolla ennen aiemmassa erässä juossutta Veitsiluodon Kisaveikkojen joukkuetta.

Jyväskylä oli maalissa ajalla 3.46,92, Veitsiluodon Kisaveikot pysäytti kellot aikaan 3.52,18, ja Keski-Uudenmaan Yleisurheilu juoksi pronssia ajalla 3.54,44.

”Ihan huikea olo. Itselläni on ollut monta huonoa vuotta, mutta kerrankin juoksu tuntui hyvältä. Oli niin vahva joukkue, että oli kunnia päästä tähän juoksemaan ankkuriosuus”, Maria Valtanen kommentoi mestaruusviestin jälkeen.

Valtanen odotti etukäteen tiukkaa taistelua mitaleista ja yllättyi täysin joukkueensa ylivoimaisuudesta.

”Minulle huudettiin ankkuriosuudella puolen välin kohdalla, että 50 metriä on eroa, että anna mennä rennosti vaan. Koko ajan oli kuitenkin sellainen olo, että mitä jos takaa tullaankin. Halusin koko ajan pistää kunnolla.”

Valtanen arvioi monipuolisuuden olleen yksi jyväskyläläisten vahvuuksista. Aloittaja Kirvesniemi on ottelija, toisen osuuden juossut Laukka juoksee enimmäkseen 200 metriä, Koistinen aitoja ja Valtanen itse kestävyysmatkoja.

”Taktiikat hioimme tosin vasta edellisenä iltana, emmekä olleet harjoitelleet nelosen vaihtoja etukäteen.”

Kaksipäiväiset SM-viestit muodostuivat kokonaisuudessaan hyvätasoisiksi, sillä Suomen ennätyksiä tehtiin kahdeksan kappalein.

Lauantaina syntyi jo viisi Suomen ennätystä, ja sunnuntaina SE:n makuun pääsivät Esbo IF miesten kävelyviestissä (37.32,02), Espoon Tapiot naisten kävelyviestissä (40.13,27) ja HIFK 17-vuotiaiden tyttöjen 4x300 metrin viestissä (2.40,15).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?