Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lewis Hamilton sai suihkun niskaansa – ”Minulla ei ollut varaa hukata enää yhtään pistettä”

Nico Rosberg ja kisan voittanut Hamilton kolaroivat. Kimi Räikkönen ajoi kolmanneksi.

Urheilu
 
Dominic Ebenbichler / Reuters
Toiseksi ajanut Max Verstappen suihkutti kuohujuomaa Lewis Hamiltonin ja Kimi Räikkösen niskaan.
Toiseksi ajanut Max Verstappen suihkutti kuohujuomaa Lewis Hamiltonin ja Kimi Räikkösen niskaan. Kuva: Dominic Ebenbichler / Reuters

Spielberg

Kiusalliset tallimääräykset ovat ennenkin ravistelleet F1-kenttää Itävallan kauniissa alppimaisemissa. Sunnuntaina leimahti taas kerran.

Nyt Mercedeksen kilpapäällikkö Toto Wolff antoi ymmärtää, että Nico Rosberg ja Lewis Hamilton saavat jatkossa varautua sijoitusten jäädyttämiseen jossain vaiheessa kaksintaistojaan.

Viiden viime kisan aikana Mercedeksen kuumakallet ovat kolaroineet nyt kaksi kertaa keskenään. Barcelonassa kumpikin jäi radan varteen heti ensimmäisellä kierroksella.

Nyt kipinät leiskuivat viimeisellä kierroksella, ja vaikka kumpikin pääsi maaliin asti, Mercedes hukkasi taas häämöttäneen kaksoisvoiton.

”Ajattelin naiivisti Barcelonan jälkeen, ettei sitä tapahdu enää uudestaan. Ymmärsin sen ensimmäisen kolarin, koska oli mennyt 30 kisaa ilman törmäystä, ja sellainen oli kiistatta tulossa. Tämän jälkeen meidän on ajateltava muita vaihtoehtoja, kun muu ei näytä auttavan”, Wolff löylytti kisan jälkeen.

Hän oli halunnut syyttämään toista enemmän kuin toista.

”Tangoon tarvitaan kaksi – kuten kontaktiinkin. Nähdäkseni se alkoi jarrutuksesta toiseen mutkaan. Se oli yksi raju manööveri, jota seurasi toinen. Se olisi voinut johtaa kummankin auton keskeytykseen, mikä olisi ollut meille pahin mahdollinen skenaario.”

Wolff sanoi, että nyt on syytä jäähdyttää hieman tunnelmia pari päivää, minkä jälkeen tallimääräysten muokkaaminen alkaa.

Hamilton voitti kisan ja kavensi Rosbergin MM-johdon 11 pisteeseen.

”Minulla ei ollut varaa hukata enää yhtään pistettä. Tarvitsin ehdottomasti nämä pisteet. Olen tyytyväinen, kun sain ne”, Hamilton totesi.

Itävaltalaisyleisö buuasi voittajalle kärkevästi palkintopallilla.

”Itävalta on yksi maailman kauneimmista maista. Rakastan tätä luontoa. Tietysti tuntuu pahalta, kun tulee buuatuksi voitettuani ensi kerran tämän kisan”, Hamilton hahmotteli.

Kun Rosbergin auto vaurioitui kolarissa, Red Bullin Max Verstappen ja Ferrarin Kimi Räikkönen nousivat kummatkin palkintopallille ohitettuaan Mercedeksen viimeisellä kierroksella.

”Autossa oli hyvä vauhti, ja näytti hyvältä, että pystyn ohittamaan Verstappenin viimeisellä kierroksella. Siellä oli kuitenkin keltaiset liput, joten mitään ei ollut tehtävissä. Tietysti on parempi olla kolmas kuin neljäs, vaikka lahjana tämä nyt tulikin”, Räikkönen mietti kauden neljännen palkintokisansa jälkeen.

Sebastian Vettel keskeytti kolmannen kerran tällä kaudella, ja niin Räikkönen tavoitti tallitoverinsa MM-pisteissä.

Vettelin oikea takarengas räjähti ja aiheutti turva-autotilanteen, joka osaltaan sekoitti niin kisaa johtaneen Hamiltonin kuin kakkosena kiitäneen Räikkösen suunnitelmia.

Peter J Fox / Getty Images
Nico Rosberg ja Lewis Hamilton kisasivat tiukasti.
Nico Rosberg ja Lewis Hamilton kisasivat tiukasti.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!