Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuoret ratsastajat kahmivat mitaleita PM-kilpailun päätöspäivänä

Urheilu
 

Ypäjä

Sunnuntai oli nuorten suomalaisratsastajien juhlaa Ypäjän PM-kilpailuissa. Seinäjokelainen Joni Koivusalo voitti nuorten esteratsastuksen PM-hopeaa hevosellaan Zorlando.

“Tämä on ehdottomasti urani hienoin saavutus”, tyytyväinen Koivusalo kommentoi.

Kuusi vuotta Koivusalolla ollut Zorlando sai vain ylisanoja.

“Hevonen tuntui viimeisellä kierroksella väsyneeltä, mutta teki vielä parhaan ratansa. Se kertoo jotain hevosen sisusta.”

Jalasjärveltä kotoisin oleva Miisa Pulkkanen voitti samassa luokassa PM-pronssia Bardotilla. Pulkkanen joutui taistelemaan mitalista vielä uusinnassa, sillä useammalla ratsastajalla oli samat virhepistemäärät.

“Toisen kierroksen viimeisen puomin putoaminen harmitti. Oli mukava päästä korjaamaan asia uusinnassa. Tämä oli todellakin voitettu mitali”, Pulkkanen riemuitsi.

Sunnuntaina mitalin kaulaansa sai myös 18-vuotias Ella Paloheimo, joka voitti PM-pronssia nuorten kouluratsastuksessa. 13-vuotiaan Wolle Wolkenstein -ruunan kanssa yhteistyötä on takana kolme vuotta.

“Wolle on todella fiksu hyvässä ja huonossa. Se huomaa heti, jos en ole tarkkana, ja alkaa keksiä omiaan.”

Mitali on ratsukon ensimmäinen mestaruusmitali. Voitto tuli parin vapaaohjelman ennätystuloksella 70,775 prosenttia enimmäispisteistä.

“Toki aina toivoo, että sijoittuu kilpailuissa, mutta en pitänyt mitalia realistisena”, Paloheimo iloitsi.

Helsinkiläinen Susanna Therman sijoittui kilpailussa viidennelle sijalle Dragonheart-hevosen kanssa.

Myös Suomen estejoukkueessa nähtiin nuorten ratsastajien hyviä suorituksia. Joukkue voitti senioreiden PM-hopeaa. Joukkueessa ratsastivat Marina Ehrnrooth, Linda Palin, Janna Jensen ja Julia Engblom. Kulta ratkesi Suomen ja Norjan välillä tiukassa uusinnassa, jossa Norjan joukkue oli kolme sekuntia nopeampi. Marina Ehrnrooth ja Janna Jensen ovat kokeneita kilparatsastaja, mutta joukkueenjohtaja Markus Backlund halusi nostaa joukkueeseen myös nuoret tähdet Linda Palinin ja Julia Engblomin.

“On hyvä, että saamme uusia nuoria ratsastajia hyppäämään tälle tasolle”, kommentoi joukkueen ankkuri Marina Ehrnrooth.

Viisipäiväisessä PM-kilpailuja seurasi yhteensä 11 000 katsojaa. Lauantaina Ypäjällä nähtiin Finnderby-kilpailun ennätysyleisömäärä, 4 000 katsojaa. Kilpailuissa ratsastettiin kaikkiaan tuhat lähtöä koulu-, este-, kenttä- ja pararatsastuksessa sekä reiningissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!