Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taalakaukalot kutsuvat Patrik Lainetta – tietää jo, miten käyttää allekirjoitusbonuksen

Laitahyökkääjä teki tulokassopimuksen, jossa keskimääräinen vuosiansio on bonukset mukaan lukien 3,575 miljoonaa dollaria.

Urheilu
 
Timothy T. Ludwig / USA Today Sports
Patrik Laine varattiin juhannuksena Winnipegiin.
Patrik Laine varattiin juhannuksena Winnipegiin. Kuva: Timothy T. Ludwig / USA Today Sports

Suomalaisen jääkiekkoilun suurlupauksen tarina sai odotetun jatko-osan sunnuntaina. NHL:ssä pelaava Winnipeg Jets kertoo kotisivuillaan, että Patrik Laine, 18, siirtyy ensi kaudeksi seuran riveihin.

Jets varasi Tappara-kasvatti Laineen koko tilaisuuden toisena pelaajana juhannuksena pidetyssä varaustilaisuudessa.

Laine sanoi varaustilaisuuden olleen elämänsä onnellisin päivä.

Nyt laitahyökkääjä teki tulokassopimuksen, jossa keskimääräinen vuosiansio on bonukset mukaan lukien 3,575 miljoonaa dollaria.

Laine sanoo jo tietävänsä, miten aikoo käyttää allekirjoitusbonuksen.

”Taidan antaa sen vanhemmilleni. He ovat auttaneet minua niin paljon matkan varrella ja tehneet tämän mahdolliseksi. Haluan maksaa heille takaisin”, Laine kommentoi Winnipegin verkkosivulla.

Winnipegissä ollaan totuttu suomalaiseen maalintekijään, sillä Teemu Selänne takoi seurassa NHL-uransa alkumetreillä hirmutehoja.

”Luulen, että sinne on helpompaa tulla, kun kaupunki ja Jetsin organisaatio tietää jo valmiiksi jotain suomalaisista pelaajista. Tiedän, että Teemu teki hurjia asioita Winnipegissä. Tiedän, että hän teki pari maalia tulokaskaudellaan ja koko kaupunki räjähti. Hän on valtavan suosittu persoona Winnipegissä. Toivon, että voin ehkä tehdä jotain samanlaista jonain päivänä ja olla vähän samankaltainen persoona”, Laine sanoi varauksensa jälkeen.

Selänne on hehkuttanut Laineen olevan parempi kuin hän itse oli 18-vuotiaana.

Laine pelasi hienon kauden, jonka aikana hän voitti nuorten maailmanmestaruuden ja aikuisten MM-hopeaa Leijonien paidassa. Liigassa hän oli avainroolissa Tapparan Suomen mestaruudessa. Aikuisten MM-kisoissa hänet valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Erityisesti Laine tunnetaan laukauksestaan. HS:n haastattelussa huhtikuun liigafinaalien aikaan hän kertoi viritelleensä peltipurkkeja maalin ylänurkkiin laukausta harjoitellessaan.

”Sitäkin on paljon treenattu. Ei se paljon muulla tule kuin harjoittelulla, mutta kyllä siinäkin jotain lahjakkuutta täytyy olla, että pystyy treenaamaan siitä tuollaisen”, Laine kertoi.

Ennen NHL-pelejä Laine osallistuu World Cupiin Suomen maajoukkueen paidassa. Hänet ja Sebastian Aho valittiin joukkueeseen viimeisessä valinnassa päävalmentaja Lauri Marjamäen hehkutuksen kera.

”Paikka kuin paikka ja Laine sekä Aho ovat pystyneet nostamaan tasoaan”, ihastelee Marjamäki. ”Mihin he ehtivätkään kohota ennen kuin World Cupia pelataan runsaan kolmen kuukauden kuluttua”, Marjamäki sanoi.

Mikäli molemmat lunastavat paikkansa NHL-miehistöistä, kohtaavat he heti NHL:n ensimmäisellä kierroksella, kun Hurricanes ja Jets kohtaavat toisensa.

Siinä asetelmassa ei toki ole mitään uutta. Kaksikko on kohdannut toisensa lukuisia kertoja päättyneellä kaudella Liigassa, kun Aho on edustanut Kärppiä ja Laine Tapparaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!