Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Islannin maajoukkueen jättävä valmentaja Lagerbäck: Osa pelaajista ei henkisesti kestänyt Ranska-ottelun tärkeyttä

Urheilu
 
John Sibley / Reuters
Lars Lagerbäck johdatti Islannin EM-sensaatioon.
Lars Lagerbäck johdatti Islannin EM-sensaatioon. Kuva: John Sibley / Reuters

Ruotsalaisvalmentaja Lars Lagerbäckin aikakausi Islannin jalkapallomaajoukkueessa päättyi sunnuntain 2–5-puolivälierätappioon Ranskalle.

Yhdessä Heimir Hallgrímssonin kanssa päävalmentajan vastuun jakanut Lagerbäck ehti työskennellä Islannin maajoukkueessa neljä ja puoli vuotta.

Projekti päättyi sensaatiomaiseen tarinaan. Reilun 300 000 asukkaan Islanti eteni EM-lopputurnaukseen, eikä suostunut sielläkään vain statistin rooliin.

Islanti yllätti kaikki ja eteni puolivälieriin, jossa isäntämaa Ranska oli liian kova vastus.

”Ranska on loistava joukkue. He pelasivat monipuolisesti puolustus- ja hyökkäyssuuntaan”, Lagerbäck kehui sunnuntain ottelun jälkeen.

Ranskan turnaus jatkuu välierissä Saksaa vastaan.

”Heillä on siinä ottelussa hyvät saumat, vaikka he tekivätkin tänään virheitä toisella jaksolla”, Lagerbäck sanoi.

Menestysvalmentajalle jäi hyvät muistot Islannin valmentamisesta. Hän totesi maan jäävän hänen sydämeensä, ja voi melkein varmasti sanoa, että Lagerbäckillä on aina paikka islantilaisten sydämissä.

Lagerbäckin mukaan Islannin valmentaminen oli todella erityistä aikaa, mutta Ranska-ottelun ensimmäinen 45-minuuttinen oli aivan jotain muuta.

Lagerbäck vertasi avausjaksoa vuoden 2014 MM-karsintojen jatkokarsinnan toiseen osaotteluun, jonka hermostunut Islanti hävisi Kroatialle 0–2.

”Teimme typeriä virheitä, emmekä olleet tarpeeksi aggressiivisia. Halusimme voittaa, mutta emme käyttäneet päätä tarpeeksi.”

Lagerbäckin mukaan Islannin mentaalinen puoli ei ollut Ranska-ottelussa niin hyvässä kunnossa kuin pitäisi, jos tällä tasolla haluaa pärjätä.

”Oli muutamia pelaajia, jotka eivät pystyneet henkisesti käsittelemään tämän ottelun tärkeyttä”, hän totesi.

Ruotsalaisvalmentajan mukaan tappiosta voi ottaa oppia tulevaa ajatellen. Sen verran kovat näytöt Islanti löi pöytään EM-kisoissa, että maa voidaan hyvinkin nähdä arvokisoissa myös seuraavina vuosina.

”Moni tämän joukkueen kavereista pelaa vielä pitkään. Jos liitto ja seurat saavat kehitettyä lisää pelaajia, niin tulevaisuus näyttää hyvältä”, Lagerbäck sanoi.

Hänen aisaparinsa Hallgrímsson jatkaa yksin Islannin päävalmentajana kohti uusia haasteita. Syksyllä alkavissa MM-karsinnoissa Islanti pelaa samassa lohkossa Suomen kanssa.

Omasta tulevaisuudestaan Lagerbäck oli vaitonainen, kun lehdistötilaisuudessa udeltiin kiinnostuksesta uusiin valmennuspesteihin.

”Tällä hetkellä en haluaisi mitään päävalmentajan työtä mistään. Mutta jos joku ehdottaa jotain kiinnostavaa, niin olen valmis kuuntelemaan.”

John Sibley / Reuters
Heimir Hallgrimsson jatkaa Lars Lagerbäckin työtä.
Heimir Hallgrimsson jatkaa Lars Lagerbäckin työtä.
CHARLES PLATIAU / Reuters
Olivier Giroud iski kaksi maalia Islannin verkkoon puolivälieräottelussa.
Olivier Giroud iski kaksi maalia Islannin verkkoon puolivälieräottelussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?