Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU käskee Barcelonaa ja Realia maksamaan laittomat valtiontuet takaisin

Urheilu
 
ALBERT GEA / Reuters
Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu
Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu Kuva: ALBERT GEA / Reuters

Euroopan Unioni on määrännyt suuren joukon espanjalaisia jalkapallojoukkueita maksamaan takaisin miljoonien eurojen edestä valtiontukia, jotka EU on määritellyt laittomiksi.

Euroopan komission mukaan Espanjan valtion tuki, johon kuuluu muun muassa verokevennykset ja ylihintaiset maakaupat antavat seuroille epäreilun edun muihin joukkueisiin nähden.

Tukia vaaditaan takaisin hallitsevalta mestarilta Barcelonalta, Real Madridilta, Valencialta, Athletic Bilbaolta, Osasunalta, Elcheltä ja Herculekselta.

”Veronmaksajien rahojen käyttäminen ammattimaisten jalkapalloseurojen rahoittamiseksi voi luoda epäreilun kilpailutilanteen”, EU:n kilpailukomissaari Margrethe Vestager sanoi tiedotteessa.

”Ammattijalkapallo on kaupallista toimintaa, jossa liikkuvat suuret rahat, ja julkisen rahoituksen tulee noudattaa reilun kilpailun sääntöjä.”

Barcelona, Real Madrid, Athletic Bilbao ja Atletico Osasuna joutuvat maksamaan jopa viiden miljoonan verran veroja, koska niitä on kohdeltu verotuksessa yleishyödyllisinä organisaatioina. Espanjan viranomaiset määrittelevät lopulta tarkan summan.

Real joutuu lisäksi maksamaan 18,4 miljoonaa, kun tutkimuksessa selvisi, että Madridin kaupunki oli ylihinnoitellut seuralta ostamansa maan kyseisen summan verran.

Valencia joutuu maksamaan 20,4 miljoonaa, Hercules 6,1 ja Elche 3,7 miljoonaa euroa kohtuuttoman edullisten lainaehtojen vuoksi.

Espanjan suurseurat loistavat pelikentillä, mutta sekä Barcelona että Real ovat jo vuosia taistelleet taloudellisten tulosten kääntämiseksi.

Lähde: AFP

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?