Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

CAS ratkaisee venäläisurheilijoiden kohtalon Rion kisoissa

Urheilun kansainvälinen välimiestuomioistuin CAS ottaa ratkaistavakseen, saavatko venäläiset urheilijat osallistua Rion olympialaisiin elokuussa.

Urheilu
 
Lähde: Reuters
SERGEI KARPUKHIN
Kaksinkertainen olympiavoittaja Jelena Isinbajeva raivostui IAAF:n päätöksestä pitää Venäjän suljettuna kilpailutoiminnasta.
Kaksinkertainen olympiavoittaja Jelena Isinbajeva raivostui IAAF:n päätöksestä pitää Venäjän suljettuna kilpailutoiminnasta. Kuva: SERGEI KARPUKHIN

Anna von Hertzen HS

Urheilun kansainvälinen välimiestuomioistuin CAS ottaa ratkaistavakseen, saavatko venäläiset urheilijat osallistua Rion olympialaisiin elokuussa.

Venäjän olympiakomitea, Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF ja 68 venäläisurheilijaa ovat suostuneet siihen, että CAS tekee asiassa päätöksen. Päätös saadaan viimeistään 21. heinäkuuta.

Urheilijat ovat valittaneet IAAF:n päätöksestä sulkea venäläiset pois kilpailutoiminnasta järjestelmällisen dopingin takia. IAAF linjasi, että venäläisurheilijat, jotka voivat osoittaa puhtautensa, voivat kilpailla kisoissa. He eivät saa kuitenkaan kisata Venäjän lipun alla, vaan ”neutraaleina urheilijoina.” Kansainvälinen olympiakomitea totesi tukevansa IAAF:n linjausta.

Useita venäläisurheilijoita on suututtanut se, että heitä rangaistaan muiden tekemistä virheistä. Seiväshypyn olympiavoittaja Yelena Isinbajeva kuvasi IAAF:n langettamaa kieltoa loukkauksesi ihmisoikeuksia kohtaan ja uhkasi järjestöä oikeustoimilla.

Venäläinen moukarinheittäjä Sergej Litvinov kirjoitti puolestaan IAAF:n presidentille, Sebastian Coelle viime kuussa kirjeen. Litvinov myönsi, että Venäjällä on ongelma, mutta se ei ole puhtaiden urheilijoiden vika.

”Olen vihainen, koska olen omistanut elämäni moukarinheitolle ja tehnyt sen puhtaasti. Vaikka olen kokenut valtavaa painetta rikkoa sääntöjä, päätin mieluummin uhrata tulokset. Sen takia minua rangaistaan nyt.”

”Päätös kilpailla puhtaana ei ollut helppo. Nyt olen hankalassa tilanteessa, jossa minun on todistettava puhtauteni. En tiedä, mitä minulta vaaditaan, miten todistaa puhtauteni. Tämä urheilulaji on koko elämäni, ja taistelen saadakseni kilpailla jälleen. Näytä minulle, miten tehdä se”, Litvinov vetosi.

Jos CAS antaa venäläisurheilijoiden osallistua kisoihin, on edessä vielä yksi ongelma. KOK:n asettama takaraja tulosrajojen rikkomiseksi päättyy 11. heinäkuuta. Olympialaiset alkavat 5. elokuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?