Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi vuotta sitten Saksa jyräsi kisaisännät 7–1, Löw lupailee samanlaista näytöstä Ranskaa vastaan

EM-turnausta isännöivä Ranska ja hallitseva maailmanmestari Saksa kohtaavat välierässä torstaina.

Urheilu
 
REGIS DUVIGNAU / Reuters
Joachim Löw puhui joukkueelleen ennen Italia-puolivälierän rangaistuspotkukilpailua.
Joachim Löw puhui joukkueelleen ennen Italia-puolivälierän rangaistuspotkukilpailua. Kuva: REGIS DUVIGNAU / Reuters

Brasilialaiset tuskin ovat vielä toipuneet kahden vuoden takaisesta MM-kotikisojen välierästä. Se oli yksi kaikkien aikojen nöyryytyksistä.

Saksa johti puolen tunnin jälkeen jo 5–0. Lopulta tulostaululla komeilivat 7–1-lukemat. Brasilian kotiturnaus päättyi häpeällisiin kyyneliin.

Voisi kuvitella, että Ranskassa odotetaan Saksan kohtaamista torstain EM-välierässä pelonsekaisin tuntein. Nöyryyttääkö Saksa jälleen kisaisäntiä?

Ainakin hallitsevien maailmanmestarien päävalmentaja Joachim Löw haluaa hyödyntää isäntäjoukkueen paineet.

”Ranskalaisten euforia tuo meille motivaatiota. Tilanne oli samanlainen 200 miljoonan asukkaan Brasilian MM-kisojen välierässä. Pärjäsimme heitä vastaan melko hyvin”, Löw sanoi Reutersille.

Brasilialle kotiyleisön luomat paineet olivat liikaa. Joukkue aloitti surullisenkuuluisan MM-välierän vahvan tunnelatauksen saattelemana. Lopulta lataus läikkyi yli, ja Brasilian pelaaminen meni sekaisin.

Löw aikoo aiheuttaa ranskalaisille samanlaisen sokin kuin brasilialaisille kaksi vuotta sitten.

”Pärjäsimme silloin hyvin ja teemme samalla tavalla tälläkin kertaa”, Löw uhkui.

Tehtävä ei ole helppo, sillä Ranskalla on kovat näytöt kotikisoista. Vuonna 1998 joukkue juhli kotiyleisön edessä MM-kultaa ja vuonna 1984 se voitti isäntämaana Euroopan mestaruuden.

Myös näissä kisoissa Ranskan joukkue on osoittanut pystyvänsä käsittelemään kovia paineita. Henkisesti vahva joukkue nousi esimerkiksi neljännesvälierässä Irlantia vastaan 0–1-tappioasemasta voittoon.

Vuodesta 2006 Saksan päävalmentajana toiminut Löw, 56, on kokenut luotsi, joka taitaa mediapelin. Hän puhui joukkueestaan itsevarmana, mutta sysäsi ennakkosuosikin paineet Ranskalle.

”He ovat selviä suosikkeja kotiedun takia ja eilen he tankkasivat itseluottamusta”, Löw totesi maanantaina.

Sunnuntain puolivälierässä Ranska voitti Islannin selvin 5–2-lukemin.

”Se oli heiltä uskomaton peli. Turnauksen alussa he vähän kompuroivat ja voittivat otteluita viime hetkien maaleilla. Islanti-ottelu oli heille vapauttava onnistuminen.”

Ranskan voi nostaa ennakkosuosikiksi myös siksi, että Saksa joutuu välierään ilman avainpelaajiaan Sami Khediraa, Mario Gomezia ja Mats Hummelsia.

Khedira ja Gomez ovat loukkaantuneina ja Hummels kärsii pelikieltoa. Lisäksi myös Bastian Schweinsteigerin pelaaminen on epävarmaa.

”Minun täytyy nostaa uusia nimiä kokoonpanoon”, Löw myönsi.

Khediran paikan kokoonpanosta ottanee Liverpoolin Emre Can, joka ei ole pelannut EM-turnauksessa vielä minuuttiakaan. Keskikentälle on hyökkäävämpään rooliin tyrkyllä myös Dortmundin Julian Weigl.

Hummelsin tilalla keskuspuolstajana pelannee Shkodran Mustafi, joka tuurasi Saksan puolustuslinjojen johtajaa myös avauspelissä Ukrainaa vastaan.

Vajaamiehisyys ei tunnu huolettavan Löwiä, joka sanoi luottavansa jokaiseen joukkueensa pelaajaan.

”Kunnioitamme Ranskaa, se on selvää, mutta riippumatta pelaajatilanteestamme tiedämme tarkalleen, mitä meidän täytyy tehdä”, hän sanoi.

Kaksi vuotta sitten Saksa ainakin tiesi mitä tehdä. Joukkue aiheutti Brasilialle sokin, josta jäi kovemmat traumat kuin vuoden 1950 kotikisojen finaalitappiosta Uruguaylle.

Torstaina selviää, pystyykö Löwin Saksa aiheuttamaan kansallisen trauman myös ranskalaisille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!