Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yleisurheilun EM-kisojen kohokohtia

Urheilu
 
IBRAHEEM AL OMARI / Reuters
Pikajuoksija Dafne Schippers on hollantilaisyleisön suuri suosikki.
Pikajuoksija Dafne Schippers on hollantilaisyleisön suuri suosikki. Kuva: IBRAHEEM AL OMARI / Reuters
Keskiviikko

Avauspäivän ainoa loppukilpailu on naisten 10 000 metrin juoksu, joka alkaa klo 19.55 Suomen aikaa. Tilastonelonen Johanna Peiponen kestää vauhtia, mutta miten häneltä käy kiri? Tero Pitkämäki, Antti Ruuskanen ja Ari Mannio karsivat keihäskisaan puistossa. Oskari Mörö ja Jussi Kanervo ovat 400 metrin aitojen alkuerissä.

Torstai

Wilma Murto ja Minna Nikkanen jännittävät seiväshypyn karsinnassa. Illan päähuomion vie miesten keihään loppukilpailu klo 19.35. Nooralotta Neziri toivoo kahta juoksua samalle päivälle: ensin välierä, sitten finaali (klo 20.45). Illan huipentaa miesten sähäkkä satanen. Parhaat britit juoksevat vain viestissä. Kotiyleisö jännittää Churandy Martinan (10,08) puolesta. Henri Väyrynen voi olla pituuden finaalissa klo 19.20. Britti Greg Rutherford voittaa, jos ei loukkaannu.

Perjantai

Loppuunmyyty stadion odottaa Dafne Schippersiltä voittoa naisten satasella. Euroopan nopein nainen juoksee vain 100 metriä ja viestin ja säästelee voimiaan kesäolympialaisiin. Olisi iloinen yllätys, jos Merja Korpela ja Inga Linna heittäisivät naisten moukarifinaalissa. Samoin, jos Mörö ja Kanervo tai jompi kumpi jatkaa aitafinaalissa. Renaud Lavillenie osaa luoda tiivistunnelmaisen seiväshyppykisan. Lähes kaiken voittanut britti Mo Farah ei juokse Amsterdamissa, joten miesten 10 000 metrin juoksu valtaistuin on tyhjänä.

Lauantai

Miesten 110 metrin aidoissa saatetaan nähdä ranskalaisten kolmoisvoitto. Elmo Lakka on sisukas, mutta jo välieriin pääsy on hankalaa. Ruotsin mitalitoivo Angelica Bengtsson täyttää 8. heinäkuuta 23 vuotta ja tähtää korkealle naisten seiväshypyn loppukilpailussa.

Sunnuntai

Ennakkoon kisojen monipuolisin ja paras päivä. Kannattaa seurata ottaako Sara Slott Petersen Tanskalle mitalin naisten 400 metrin aidoissa. Hollantiin muuttanut etiopialainen Sifan Hassan puolustaa mestaruuttaan naisten 1 500 metrillä. David Söderberg on moukarikisan tilastojen kuudes. Päätöspäivä voi tuoda suomalaismitalin, jos Sandra Eriksson onnistuu estejuoksussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?