Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kontinen ja Peers trillerin kautta puolivälieriin Wimbledonissa

Jääkylpy kelpasi suomalaiselle liki kolmetuntisen ottelun jälkeen.

Urheilu
 
Peter van den Berg
Henri Kontinen (vas.) hakee vastustajan syötön, kun hänen parinsa John Peers keskittyy jo jatkopalloon.
Henri Kontinen (vas.) hakee vastustajan syötön, kun hänen parinsa John Peers keskittyy jo jatkopalloon. Kuva: Peter van den Berg

Lontoo

Henri Kontinen paineli heti Wimbledonin nelinpeliottelunsa jälkeen jääkylpyyn. ”Nautinto” oli hyvin ansaittu, koska hän ja John Peers olivat selvinneet voittajina uskomattomasta trilleristä nelinpelin kolmannella kierroksella.

Artikkeliin liittyvät

Pari kaatoi kuudenneksi sijoitetut Rohan Bopannan ja Florin Mergean 2–6, 6–3, 6–4, 6–7 (6–8), 8–6.

Jääkylpy auttaa palautumisessa, ja vaikka Kontinen ei olekaan mikään jääkylpyjen ihailija, sellainen oli paikallaan 2 tuntia ja 56 minuuttia kestäneen ottelun jälkeen.

Wimbledonissa vaihtoehtoja ovat 8-, 10- ja 12-asteiset kylvyt.

”Eihän sitä suomalaisena voi valita kuin 8-asteisen. Vaikka en kyllä toisaalta ole koskaan käynyt avannossa”, Kontinen naureskeli.

Ottelun jälkeen Kontinen oli jo ehtinyt pyytää anteeksi valmentajaltaan Chris Eatonilta sitä, että tämä oli joutunut istumaan katsomossa liki tunnin ylimääräistä.

Kontisella ja Peersillä oli jo neljä ottelupalloa neljännen erän tiebreakissa, mutta Bopanna ja Mergea selvittivät ne kaikki ja siirsivät ratkaisun viidenteen.

Yhdessä ottelupallossa Kontisella oli tappopaikka verkon päällä, mutta hän löi kämmenvolleynsa leveäksi.

Pari nousi kuitenkin hankalasta tilanteesta ja ratkaisi voiton viidennellä ottelupallolla, kun Bopanna syötti. Ottelupallon oli hankkinut Kontinen päivän parhaalla syötönpalautuksella, kun suomalainen paiskasi Bopannan ykkössyötön läpi rystyllään.

Koko ottelun ajan Kontisella oli suuria vaikeuksia palauttaa erityisesti Bopannan syöttöä, mutta yksi loistopalautus oikeassa paikassa riitti.

”Se osui hyvin mailaan. Luin hänen syöttönsä siinä oikein”, Kontinen sanoi.

Kontisen ja Peersin brittivalmentaja Chris Eaton hymyili leveästi ottelun jälkeen.

”Olin otettu siitä, kuinka hyvin Henri ja John palautuivat neljännen erän tappiosta”, Eaton sanoi.

Kontinen ja Peers ovat nyt puolivälierissä. He pelannevat seuraavan kerran keskiviikkona. Vastustaja ei ole vielä selvillä.

Kaikkien aikojen paras suomalaisesitys grand slam -turnauksissa on Jarkko Niemisen välieräpaikka 2010 Australian avointen nelinpelissä yhdessä Michael Kohlmannin kanssa.

Kontisella saattaa tiistaina olla sekanelinpeliottelu yhdessä Heather Watsonin kanssa. Vastaan tulevat kakkoseksi sijoitetut Bruno Soares ja Jelena Vesnina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!