Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katso videolta, kuinka Islannin jalkapallomaajoukkue otettiin vastaan Reykjavikissä

Islannin jalkapallomaajoukkue palasi maanantaina kotiin.

Urheilu
 
Reuters
Islantilaiset katsoivat EM-otteluita sankoin joukoin fanialueilla Reykjavikissa. Kuva sunnuntain Ranska-puolivälierästä.
Islantilaiset katsoivat EM-otteluita sankoin joukoin fanialueilla Reykjavikissa. Kuva sunnuntain Ranska-puolivälierästä. Kuva: Reuters

Islannin jalkapallomaajoukkueen onnistunutta EM-turnausta juhlistettiin maanantai-iltana maan pääkaupungissa Reykjavikissa.

Alla olevalta videolta voi katsoa tallenteen torijuhlista.

Islannin pelaajat saapuivat maanantaina Ranskasta takaisin kotiin. Joukkuetta kuljettanut lentokone lensi matalalla Reykjavikin yllä ennen kuin se laskeutui Keflavikin lentokentälle.

Uutistoimisto AFP:n mukaan lentokentälle oli joukkueen kunniaksi saatu aikaan sateenkaari palokunnan suosiollisella avustuksella.

Keflavikista joukkue jatkoi bussin kyydissä Reykjavikin keskustaan, jossa paikalla oli kymmeniätuhansia islantilaisia ottamassa heitä vastaan.

Kun juhlaparaati keskustan läpi oli ohi, pelaajat nousivat Arnarhollin puistoon rakennetulle lavalle juhlallisuuksia varten.

Lavalla puheita pitivät muun muassa Islannin valmentaja Lars Lagerbäck sekä kapteeni Aron Gunnarsson.

Seuraavaksi alkoi tuttu ”hu! hu! hu!” -kannustushuuto rytmikkään rummutuksen saattelema. Välissä hyräiltiin vähän The White Stripesin Seven Nation Armya, joka on EM-kisojen maalibiisi. Sitten oli taas parin ”hu!” -huudon vuoro.

Juhlien muodollinen osuus loppui siihen, kun lavalla esitettiin Hreimur Örn Heimissonin kappale Lífið Er Yndislegt. Suomennettuna kappaleen nimi on Elämä on ihanaa.

Paikalla ollut Aftonbladetin tomittaja Linus Norberg arvioi, että keskustan juhliin oli saapunut vähintään 20 000 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?