Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Islannin maajoukkueen suosio kasvoi Facebookissa peräti 170,8 prosenttia jalkapallon EM-kisojen aikana

Myös Pohjois-Irlanti ja Wales ovat saaneet paljon uusia tykkääjiä.

Urheilu
 
Michael Dalder / Reuters
Islannin jalkapallomaajoukkueella riittää faneja.
Islannin jalkapallomaajoukkueella riittää faneja. Kuva: Michael Dalder / Reuters

Islannin maajoukkueen uskomaton tarina jalkapallon EM-turnauksessa on tuonut joukkueelle lukuisia uusia faneja. Se näkyy myös sosiaalisessa mediassa.

Facebookissa Islannin jalkapallomaajoukkueen suosio on räjähtänyt. Facebook kertoi maanantaina, miten tykkäyksien määrät EM-kisoihin osallistuvien joukkueiden ja pelaajien fanisivuilla sekä tykkääjien sitoutuneisuusaste ovat muuttuneet turnauksen aikana.

Ei liene yllätys, että Islannin jalkapallomaajoukkueen sivun suosio on kasvanut turnauksen aikana eniten. Facebookin keräämän datan mukaan Islannin suosio on kasvanut tykkäyksillä mitattuna 170,8 prosenttia.

Varsinaista fanisivua Islannilla ei ainakaan kansainvälisesti ole, mutta 19 359 ihmistä ilmoittaa englanniksi tykkäävänsä Islannin jalkapallomaajoukkueesta.

Toiseksi eniten Facebook-suosiota kisojen aikana on kasvattanut Pohjois-Irlannin (52,9 %) joukkuesivu. Wales on samassa listauksessa kolmantena (47,9 %).

Pelaajista eniten uusia tykkääjiä on saanut hieman yllättäen Puolan 19-vuotias lahjakkuus Bartosz Kapustka, jonka fanisivun suosio on kasvanut peräti 538,4 prosenttia. Tätä kirjoittaessa Kaputskalla oli 309 451 Facebook-tykkääjää.

Puolan pääsarjassa pelaava Kaputska on vielä suurelle yleisölle tuntematon nimi, mutta hän väläytteli osaamistaan Puolan osalta puolivälieriin päättyneessä EM-turnauksessa.

Puolalaiset näyttävät olevan kovassa huudossa, sillä toiseksi eniten suosiota kisojen aikana on kasvattanut Mariusz Stępińskin fanisivu. Kolmantena tällä listalla on Italian Graziano Pellè.

Sitoutuneimmat fanit ovat kisojenkin aikana olleet huippupelaajilla. Facebookissa sitoutuneisuusaste kertoo, kuinka aktiivisesti ihmiset reagoivat julkaisuihin ja jakavat, klikkaavat tai kommentoivat niitä.

Facebookin perusteella sitoutuneimmat kannattajat on kisojen aikana ollut Portugalin supertähdellä Cristiano Ronaldolla. Walesin Gareth Bale tulee toisena perässä. Kolmantena on Puolan Jakub Błaszczykowski.

Joukkueista EM-turnauksen aikana paras sitoutuneisuusaste on ollut Italialla. Portugali ja Ranska täydentävät kärkikolmikon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!