Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Susijengi-kapteeni Shawn Huff siirtyy Ranskaan: ”Tuli vähän yllättäen”

Shawn Huff tuo Le Portelin nuoreen joukkueeseen johtajuutta ja kokemusta.

Urheilu
 
Lähde: Koripalloliitto
Vesa Koivunen
Shawn Huff on kuulunut maajoukkueen kokoonpanoon vuosien 2011, 2013 ja 2015 EM-kisoissa sekä vuoden 2014 MM-kisoissa.
Shawn Huff on kuulunut maajoukkueen kokoonpanoon vuosien 2011, 2013 ja 2015 EM-kisoissa sekä vuoden 2014 MM-kisoissa. Kuva: Vesa Koivunen

Anna von Hertzen HS

Suomen koripallomaajoukkueen Susijengin kapteeni, viimeiset kolme kautta Saksan Bundesliigan MHP Riesen Ludwigsburgia edustanut Shawn Huff siirtyy yksivuotisella sopimuksella Ranskaan. 198-senttisen Huffin uusi työnantaja on Ranskan pääsarja ProA:han viime keväänä noussut Le Portel.

”Kävin aivan ensimmäiseksi läpi sopimustarjouksia Saksasta ja pakko myöntää, että Le Portelin tarjous tuli vähän yllättäen”, Huff kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

”Le Portel tarjosi kuitenkin hyvää sopimusta, ja pääsimme neuvottelujen myötä hyvään yhteisymmärrykseen yksityiskohdista. Lähden mielelläni uuteen maahan ja seuraan.”

Le Portel on kasaamassa kokoon nuorta ja urheilullista ryhmää. 32-vuotiaan Huffin rooliksi jää tuoda johtajuutta ja kokemusta pääosin alle 25-vuotiaista pelaajista koostuvaan miehistöön.

”Päävalmentaja peräänkuulutti joukkueeseen nimenomaan kokenutta pelaajaa, joka on pelannut jo vuosien ajan Euroopassa ammattilaisena. Näen tämän mahdollisuutena päästä taas uudenlaiseen rooliin”, Huff toteaa.

Huff edusti MHP Riesen Ludwigsburgia kausina 2013–2016 ja kirjautti parhaalla kaudellaan 10,9 pistettä ja 3,8 levypalloa ottelua kohden. Ennen saksaa hän pelasi muun muassa Kreikassa ja Italiassa.

”Päättynyt kolmevuotinen opetti minulle todella paljon itsestäni niin henkisesti kuin pelillisesti. Sain pelata isoja minuutteja Bundesliigassa ja Eurocupissa ja kehittyä pelaajana.”

”Huhvi” on vetänyt Suomen maajoukkuepaidan ylleen 160 kertaa ja heittänyt pelaamissaan maaotteluissa yhteensä 1400 pistettä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?