Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

AS: Portugalin EM-joukkueen superlupauksen väitetään valehtelevan ikänsä

Entisen ranskalaisvalmentaja Guy Rouxin mukaan 18-vuotias Renato Sanches on oikeasti kuusi vuotta vanhempi.

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Christian Hartmann
18-vuotiaasta Renato Sanchesista tuli EM-kisoissa Portugalin historian nuorin avauskokoonpanopelaaja arvokisoissa.
18-vuotiaasta Renato Sanchesista tuli EM-kisoissa Portugalin historian nuorin avauskokoonpanopelaaja arvokisoissa. Kuva: Christian Hartmann

Entinen ranskalaisvalmentaja Guy Roux on vakuuttunut siitä, että Portugalin EM-joukkueen kuopus, Renato Sanches valehtelee ikänsä.

Läpimurtokautensa Benficassa pelannut 18-vuotias Sanches allekirjoitti juuri EM-kisojen alla 35 miljoonan euron arvoisen sopimuksen Bayern Münchenin kanssa. Sanches on jatkanut hienoja otteitaan EM-kisoissa ja osoittanut olevansa jalkapallomaailman uusi ilmiö.

Tosin ilmiö on kirjaimellisesti vanhempi kuin mitä hän väittää, Roux uskoo. Sanches on Rouxin mukaan kuusi vuotta vanhempi, mitä tämän henkilötodistuksessa lukee.

”Hän sanoo olevansa 18-vuotias, mutta uskon, että meidän on katsottava hänen historiaansa. Hänen syntymäpäivänsä ilmoitettiin vuosia hänen syntymänsä jälkeen, joten rekisteröimispäivä ei ole oikein. Vakuutan, että Sanches on 23 tai 24-vuotias”, Roux sanoi Dolce Sportille.

Asiaa tutkineen portugalilaisen Jornal de Noticias -sanomalehden mukaan Sanchesin virallinen syntymäaika, 18. elokuuta 1997, on rekisteröity vuonna 2002, viisi vuotta hänen syntymänsä jälkeen.

Lehden mukaan Sanchesin vanhemmat erosivat, kun Sanches oli viiden kuukauden ikäinen. Sanchesin isä muutti viideksi vuodeksi Ranskaan, ja vasta palatessaan takaisin Portugaliin rekisteröi poikansa iän.

Sanchesin ikä on herättänyt kysymyksiä aikaisemmin. Kun Sanches pelasi Benficassa, Sporting Lissabonin puheenjohtaja Bruno de Carvalho esitti samanlaisia väitteitä Sanchesin iästä.

Sanches puhui kesäkuussa Desporto-lehdelle epäilyksistään ikänsä suhteen.

”Kaikki jalkapallossa ei ole hyvää. On heitä, jotka rakastavat sinua ja heitä, jotka eivät rakasta”, Sanches sanoi.

”Kasvoin Portugalissa ja vietin kymmenen vuotta Benficassa. Kuinka voisin olla 25? Joidenkin ihmisen sanomisissa ei ole mitään logiikkaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!