Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Petäjä-Sirén kisaa Rion kenraalin kotivesillään

Olympiahopean puolustaja suuntaa kisamaisemiin heinäkuun lopulla.

Urheilu
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Tuuli Petäjä-Siren vauhdissa purjelautailun RS:X-luokan EM-kilpailuissa.
Tuuli Petäjä-Siren vauhdissa purjelautailun RS:X-luokan EM-kilpailuissa. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Vielä kuukausi. Sen jälkeen RS:X-olympialuokan purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirénin, 32, olympiavalmistautuminen alkaa olla loppusuoralla ja ensimmäiset kisalähdöt edessä.

Olympiahopeaa puolustava Petäjä-Sirén starttaa Riossa 8. elokuuta. Viimeinen kisa ennen olympialaisia alkoi tiistaina, kun luokan EM-kilpailut pääsivät vauhtiin Helsingissä.

Petäjä-Sirén on kolmen lähdön jälkeen viidentenä. Hän purjehti lähdöissä sijat 7, 11 ja 5.

”Tämä on kaikin puolin parasta mahdollista treeniä sekä fyysisesti että henkisesti. Melko kova vastus, ja täysillä saa taistella loppuun asti”, Petäjä-Sirén sanoi Hernesaaressa.

”Ja jos jotain jää hampaankoloon, niin on vielä mahdollisuus panostaa niihin asioihin.”

Olympialaisissa kilpailijajoukko on rajatumpi EM-kisoihin verrattuna, sillä Riossa kisaa 26 purjelautailijaa. Helsingissä lähtöviivalla on yli 50 kilpailijaa.

”Jos EM-kisoissa jää jalkoihin, jää todella pahasti. Itse onnistuin lähdöissä kohtuullisen hyvin. En saanut kokea ison joukon vaikeutta.”

Lauantaina päättyvien EM-kisojen jälkeen Petäjä-Sirén pitää parin päivän tauon. Sen jälkeen harjoittelu jatkuu kotimaisemissa, alkuun kovemmalla jaksolla.

Israelin purjehtijat jäävät Helsinkiin EM-kisojen jälkeen, joten harjoitusvastuksia löytyy. Se sopii lajin tapoihin hyvin.

”Lajitreeni tulee leirimuotoisesti. Silloin kun on lajivalmentaja ja treenikaverit täällä, tulee paljon lajia ja vain pari oheisharjoitusta viikkoon. Silloin kun ei ole valmentajaa, tulee enemmän oheista”, Petäjä-Sirén avaa harjoitteluaan.

”Yksinkin voi jotain lajijuttuja tehdä, mutta jos haluaa vauhtia vertailla, sitä ei pysty sekuntikellolla katsomaan.”

Petäjä-Sirén lähtee Rioon 28. heinäkuuta. Siitä on kisojen alkuun kymmenen päivää. Tiukin harjoittelu tehdään ennen Rioa, vesille pääseminen on tärkeää.

”Järjestäjien puolesta tulee tehtaalta suoraan lauta ja purje. Masto ja peräevä tuodaan itse mukana. Uutuudenrapeisiin kamoihin kiinni pääseminen on tärkeää”, Petäjä-Sirén kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!