Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valmentaja Colemania on syytä kehua

Urheilu
 
Erkki Kylmänen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n urheilutoimittaja.

Walesin päävalmentajan Chris Colemanin työnäytteet EM-jalkapallossa kelpaisivat kenen tahansa huippuvalmentajan ansioluetteloon.

Varsinkin hänen pelisuunnitelmansa Belgiaa vastaan sai eurooppalaiset jalkapalloanalyytikot haltioitumaan.

Analyytikot pitivät suunnitelmaa mestarillisena näytteenä, siitä kuinka altavastaajana peliin lähtevä joukkue mukautuu vastustajan pelitapaan, eliminoi vastustajan vahvuudet ja iskee armotta heikkouksiin.

Belgia-ottelussa Coleman vaihtoi joukkueensa ryhmitystä tilanteen mukaan. Wales pelasi puolustussuuntaan joko ryhmityksessä 3–4–3 tai 5–3–2–1 ja vaihtoi hyökkäyssuuntaan muotoon 3–4–2–1, jossa Gareth Bale ja Aaron Ramsey pelasivat kahtena ”kymppipaikan” pelaajana hyökkääjä Hal Robson-Kanun takana.

Oivallukset hyökkäyssuuntaan olivat mestarillisia.

Lillen stadionilla näytti miltei alusta loppuun, ettei Belgia voi oikeastaan mitään lujasti töitä tehneille Balelle ja Ramseylle.

Etenkin Aaron Ramsey oli ottelussa loistava. Keskiviikkona hän on poissa varoitustilin täyttymisen vuoksi, ja Colemanin täytyy keksiä jotain uutta.

Illalla nähdään, mitä se on ja tuoko se loistavan lisämerkinnän hänen ansioluetteloonsa.

Seuravalmentajana Coleman on johtanut pitkän pelaajauransa jälkeen Fulhamia, Coventrya, espanjalaista Real Sociedadia ja kreikkalaista Larissaa. Hän on sanonut haluavansa tulevaisuudessa valmentaa joukkuetta, joka pelaa Mestarien liigaa.

Toive käynee toteen ennen pitkää varsinkin, jos Coleman vie Walesin finaaliin asti.

Tosin Colemanin filosofian mukaisesti ensin täytyy hoitaa seuraava ottelu alta pois. . . ja sitten seuraava ja seuraava ja päälle loput tulevaisuudesta ottelu kerrallaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!