Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paralympiamestari Oscar Pistoriukselle kuuden vuoden tuomio tyttöystävänsä ampumisesta

Urheilu
 
Oscar Pistorius tuomittiin murhasta - näin urheilusankari menetti kruununsa
Oscar Pistorius tuomittiin murhasta - näin urheilusankari menetti kruununsa
Ehkä maailman tunnetuin vammaisurheilja sai keskiviikkona tuomion tyttöystävänsä murhasta. Pistorius ampui Reeva Steenkampin ystävänpäivänä 2013. Hän väitti luulleensa vessassa ollutta naista tunkeilijaksi. Kuva: Reuters.

Etelä-Afrikkalaiselle paralympialaisten kultamitalistille Oscar Pistoriukselle annettiin kuuden vuoden tuomio hänen tyttöystävänsä Reeva Steenkampin murhasta.

Pistorius vietiin oikeudenkäynnistä suoraan vankilaan.

Syyttäjä vaati Pistoriukselle vähintään 15 vuoden tuomiota. Pistoriuksen leiri ilmoitti, että he eivät valita tuomiosta.

Oscar Pistorius muistetaan uraltaan kovatasoisena proteesijuoksijana. Hän voitti paralympialaisissa viisi kultamitalia ja teki olympiahistoriaa Lontoossa 2012, kun hän pääsi osallistumaan kisoihin ensimmäisenä juoksijana, jonka molemmat jalat on amputoitu.

Seuraavan vuoden ystävänpäivänä hän ampui Steenkampin kylpyhuoneen oven läpi heidän kodissaan Pretoriassa. Pistorius on väittänyt luulleensa Steenkampia tunkeilijaksi.

Ensimmäisen tuomion Pistorius sai syksyllä 2014. Sen jälkeen valitukset ovat johtaneet uusiin käsittelyihin korkeammissa oikeusasteissa.

Viime joulukuussa päätettiin, että tuomio muuttuu törkeästä kuolemantuottamuksesta murhaksi. Keskiviikkona määriteltiin murhatuomion pituus.

Päivitetty 6.7.2016 klo 11.37 tuomion pituudella.

Lähde: Reuters

POOL
Oscar Pistorius sai kuuden vuoden tuomion.
Oscar Pistorius sai kuuden vuoden tuomion.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?