Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lentopalloliiton puheenjohtaja ei usko Kuuban sulkemiseen olympialaisista Tampereen raiskausepäilyn vuoksi

Urheilu
 
Asianajaja: Kuubalaispelaaja "otti raskaasti" vangitsemispäätöksen
Asianajaja: Kuubalaispelaaja "otti raskaasti" vangitsemispäätöksen
Asianajaja Pirkka Lappalainen kertoi Tampereen käräjäoikeudessa ensimmäisen kuubalaispelaajan vangitsemisesta. Toimittaja: Salla Hekkala, kuvaus: Janne Järvinen.

Suomen lentopalloliiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi ei usko, että Kuuban lentopallomaajoukkue suljettaisiin Rion olympialaisista Tampereen raiskaustapauksen vuoksi.

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi tiistaina puolenpäivän jälkeen kuusi kuubalaista lentopalloilijaa epäiltynä törkeästä raiskauksesta. Kaikki miehet vangittiin vahvemmalla perusteella eli todennäköisin syin epäiltynä.

Poliisitutkinta ja sitä seuraava oikeuskäsittely kestänee viikkoja, joten asiaa tuskin saadaan päätökseen ennen 5. elokuuta alkavia olympialaisia.

Sydänlammi muistuttaa, että lähtökohta vakavista epäilyistä huolimatta on se, että urheilijat ovat syyttömiä, kunnes toisin todistetaan.

”Näen hankalana, että estettäisiin olympialaisiin pääsy sen vuoksi, että on epäiltynä rikoksesta”, Sydänlammi toteaa.

Lentopalloliiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi
Lentopalloliiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi

Kuuban lentopalloliitto julkaisi tiedotteessaan maanantaina epäiltyjen urheilijoiden nimet. Liitto tuomitsi käytöksen voimakkaasti, vaikka se toisaalta totesi, että kaikkia yksityiskohtia ja kunkin urheilijan osallisuutta epäiltyyn tekoon ei vielä tiedetä.

Sydänlammin mukaan jatkotoimet olympiajoukkueen suhteen ovat nimenomaan Kuuban lentopalloliiton tai maan olympiakomitean käsissä.

”Vetäytyminen kisoista on realistinen vaihtoehto.”

Kuuden pelaajan puuttumisella olisi luonnollisesti merkittävä vaikutus joukkueen menestysmahdollisuuksille. Kuuba kuuluu maailman ehdottomien huippumaiden joukkoon, vaikkei Riossa mitalisuosikkeihin normaalillakaan kokoonpanolla olisi kuulunut.

”Kun lähes puolet joukkueesta on sivussa, on sillä tietysti konkreettinen vaikutus. On myös henkisesti kova isku joukkueelle, kun tiiviissä yhteisössä tapahtuu tällaista.”

Kuuban on tarkoitus pelata 12 joukkueen kisojen B-lohkossa yhdessä Puolan, Venäjän, Argentiinan, Iranin ja Egyptin kanssa.

"Totta kai kiistetään" – kuubalaispelaajien asianajajat olivat vaitonaisia
"Totta kai kiistetään" – kuubalaispelaajien asianajajat olivat vaitonaisia
Kuubalaisia lentopallopelaajia vangittiin Tampereen käräjäoikeudessa epäiltynä törkeästä raiskauksesta. Pelaajien asianajajat kommentoivat tapausta niukasti. Toimittaja: Salla Hekkala, kuvaus: Janne Järvinen, leikkaus: Esa Juntunen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!