Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Messille vankeustuomio veropetoksesta

Lionel Messi sanoi luottaneensa isäänsä ja lakimiehiin. FC Barcelona ilmoitti antavansa täyden tukensa tähtipelaajalleen.

Urheilu
 
Alberto Estevez / Reuters
Lionel Messi oli isänsä Jorge Horacio Messin kanssa oikeudessa kesäkuun alussa.
Lionel Messi oli isänsä Jorge Horacio Messin kanssa oikeudessa kesäkuun alussa. Kuva: Alberto Estevez / Reuters

Espanjalainen tuomioistuin langetti keskiviikkona FC Barcelonan tähtihyökkääjälle Lionel Messille 21 kuukauden vankeustuomion veropetoksesta.

Messin isä Jorge Horacio Messi sai yhtä pitkän tuomion. Lionel Messi määrättiin maksamaan lisäksi sakkoa noin kaksi miljoonaa euroa.

Messin peliura ei ole kuitenkaan vaarassa. Espanjassa ei ensikertalaisia tuomita ehdottomaan vankeuteen, jos tuomio on alle kaksi vuotta.

Tuomiosta voi valittaa korkeimpaan oikeuteen.

Kaksikko oli oikeudessa syytettynä varojen piilottamisesta veroparatiiseihin, joiden avulla he ovat välttäneet veroja yli neljällä miljoonalla eurolla.

Heidän väitetään perustaneen useita pöytälaatikkoyrityksiä Belizeen ja Uruguayhin. Niiden tarkoituksena on ollut välttyä veroilta yli neljän miljoonan euron tuloista, jotka pelaaja sai vuosina 2007–09.

”Pelasin jalkapalloa. Minulla ei ollut tietoa mistään”, 28-vuotias Messi kertoi.

”Luotin isääni ja lakimiehiini.”

Tuomion julistamisen jälkeen Messin seura, FC Barcelona julkaisi tiedotteen, jossa seura kertoi antavansa kaiken tukensa Messille ja tämän isälle.

Seura katsoo, että pelaaja, joka on korjannut asiansa Espanjan veroviraston kanssa, ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa.

Messi ja hänen isänsä maksoivat vapaaehtoisesti puoli miljoonaa euroa maksamatta jääneitä veroja korkoineen vuonna 2013 sen jälkeen, kun tutkinta heitä kohtaan käynnistyi.

FC Barcelona ilmoitti myös olevansa Messin käytettävissä ja tukena, mitä tahansa toimia tähtihyökkääjä päättääkään asiassa tehdä oikeuksiensa puolustamiseksi.

Tuomio synkentää Lionel Messin kesää entisestään, sillä hän koki karvaan pettymyksen Argentiinan maajoukkueen hävittyä Copa American finaalin rangaistuspotkukilpailun jälkeen Chilelle. Messi epäonnistui yrityksessään ja ilmoitti lopettavansa maajoukkueuransa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!