Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

RoPS ei kosta europelin kenttätemppuilua irlantilaisvierailleen – ”Emme ole niin brutaaleja”

Urheilu
 
Juha Tamminen
RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen Veikkausliigan ottelussa IFK Mariehamnia vastaan 9. kesäkuuta.
RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen Veikkausliigan ottelussa IFK Mariehamnia vastaan 9. kesäkuuta. Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura kohtaa huomenna torstaina irlantilaisen Shamrock Roversin Eurooppa-liigan karsintojen ensimmäisellä kierroksella. RoPS lähtee Rovaniemen keskuskentällä pelattavaan toiseen osaotteluun 2–0-johtoasemasta tehtyään Irlannissa kaksi arvokasta vierasmaalia.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen odottaa huomista kamppailua luottavaisena. Irlannin-vierailusta jäi käteen paljon positiivista.

”Pystyimme riisumaan vastustajan hyvin aseistaan, ja prässääminen sekä puolustuspeli onnistuivat kohtuullisesti. Saimme vastustajan pelaamaan kontrolloimattomia palloja”, Malinen listaa ja huomauttaa, että puolustus on toiminut hyvin jo pidempään. RoPS on päästänyt edellisessä viidessä pelissään vain yhden maalin.

”Paljon pitää myös parantaa. Pallollisen pelin pitää parantua huomattavasti. Toisaalta 2–0-johdossa tulos tulee puolustamisen kautta.”

Rovaniemeläiset keskittyvät torstaina myös erikoistilanteisiin.

”Tätä otteluparia ja myös Veikkausliigaa varten meidän täytyy kehittää erikoistilannepelaamista koko ajan. Viime kausi opetti meille sen, että tasaiset pelit loppujen lopuksi saadaan kääntymään niiden avulla.”

Shamrock Rovers on perinteinen brittijoukkue, jonka kanssa peli meni ensimmäisessä osaottelussa ajoittain painiksi. Viime viikolla RoPS pystyi vastaamaan siihen kuitenkin hyvin.

”Kun joukkue on britteinsaarilta kotoisin, ja esi-isätkin ovat pelanneet jalkapalloa huonoilla kentillä ja talviolosuhteissa, niin kaikki tietävät, miksi se peli on muodostunut”, Malinen kuvailee vastustajaa.

”Ollaan syvällä kick and run -jalkapallossa. Senkin takia meidän täytyy kehittää omaa pallollista peliämme, jotta ottelu ei mene sellaiseksi taisteluksi, joka heillä on geeniperimässä.”

Viime torstain vierasottelussa oli yksi hämmennystä aiheuttanut erikoisuus. Europelien sääntöihin kuuluu, että vierasjoukkue on päästettävä ottelua edeltävänä päivänä kokeilemaan stadionin nurmea.

Rovers ei RoPS:lle lupaa myöntänyt. Rovaniemeläiset eivät kuitenkaan lähde tänään tekoa kostamaan.

”Emme ole niin brutaaleja”, Malinen rauhoittelee.

”Yleensä sellainen reagointi on alkukantaista ja aiheuttaa vihaketjuja. Se on aiheuttanut maailmassa monia sotia ja tragedioita.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!