Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kestääkö kotiyleisön tuki loppuun asti?

Ranskalainen yleisö ei ole aina ymmärtänyt rikkaiden jalkapalloilijoiden toilailuita.

Urheilu
 
Kottilat: Murskaako Saksan valmentaja Joachim Löw kilpakollegansa Ranskan Didier Deschampsin taktisesti?
Kottilat: Murskaako Saksan valmentaja Joachim Löw kilpakollegansa Ranskan Didier Deschampsin taktisesti?
HSTV:n Kottilat pohjustivat tämän viikon ohjelmassaan EM-välieriä, joista Saksan ja Ranskan kohtaaminen nähdään tänään. Saksan ja Ranskan kohtaamista ennakoidaan videolla ajassa 8:20.

Lyon

Isäntämaa Ranska ja Saksa kohtaavat Marseilles’ssa torstai-iltana. Tässä muutama näkökulma asioihin, joihin ottelua seuratessa kannattaa kiinnittää huomiota.

1 Milloin kajahtaa Marseljeesi? Marseillen Stade Vélodrome tulee olemaan täynnä väkeä. Ranskalaisia on varmasti enemmistö, mutta saksalaiset ovat varsin äänekästä porukkaa. Kannattajien huutokisasta tulee hurja. Kisojen desibeliennätys järkkyy.

Kuultavaksi jää, milloin Marseljeesi kajahtaa pelin aikana katsomosta ensimmäisen kerran. Islantia vastaan laulu alkoi noin vartin pelin jälkeen.

2 Kumpi on ovelampi? Sekä Saksa että Ranska ovat olleet turnauksessa taktisesti joustavia ja mukautuvaisia joukkueita. Ne ovat myös pelanneet parasta jalkapalloa – Italian lisäksi. Joukkueissa on niin taitavia pelaajia, että ryhmityksen ja pelitavan muutokset onnistuvat ottelusta toiseen, myös kesken pelin.

Ranskan valmentaja Didier Deschamps virnisteli Islanti-voiton jälkeen, että jos Saksa on valmis tarvittaessa pelaamaan kolmen puolustajan linjalla, niin kyllä Ranskakin jotain keksii.

Islantia vastaan se jokin oli Paul Pogban pelipaikka keskikentän pohjalla ja 4–2–3–1-ryhmityksen vaihtuminen niin sanottuun epäsymmetriseen 4–4–2:teen, jossa keskikentän laitapelaajat pelaavat selvästi keskimmäisiä pelaajia ylempänä.

Taktiikkataululla kuvio näyttää siltä kuin ryhmityksen keskellä hehkuisi leveä hymynaama, jonka toinen silmä katsoo ylös ja toinen alas. Saksaa vastaan Deschampsin täytyy kuitenkin keksiä jotakin muuta.

Darren Staples
Ranskan Paul Pogba juhli kannattajien kanssa voittoa Islannista puolivälierissä.
Ranskan Paul Pogba juhli kannattajien kanssa voittoa Islannista puolivälierissä.

Joachim Löwin Saksa pyrkinee eliminoimaan Ranskan hyökkäyspelistä Dimitri Payet’n ja Antoine Griezmannin yhteistyön ja estämään Pogban oivaltavat syötöt eteenpäin.

On mielenkiintoista nähdä, palaako Julian Draxler jälleen aloituskokoonpanoon. Italiaa vastaan Löw ikään kuin uhrasi hänet, jotta Saksa pystyi paremmin puolustamaan vastahyökkäyksissä Italian laitapeliä ja keskikentän liikkeitä vastaan.

3 Riittääkö kotiyleisön tuki? Ranskan maajoukkueen suhde kannattajiinsa on ollut viime vuosina mutkikas. Keskenään riitelevien, miljoonia tienaavien pelaajien ei ole nähty edustavan nykyranskalaista elämänmenoa erityisen hyvin.

Paljon kertoo jo se, että ennen Islanti ottelua Ranskan pelaajat kävivät kotiyleisön edessä innostamassa kannattajia ja ikään kuin pyytämässä heidän tukeaan.

Tappion hetkellä, se ei aina ole ollut itsestään selvyys maassa, jossa on paljon vähävaraista, innokasta jalkapalloyleisöä, joka on varsin hyvin perillä siitä, kuinka valtava kuilu heidän ja rikkaitten jalkapalloilijoiden elämäntyylien välillä ammottaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!