Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rasitusvamma pilasi Peiposen kisan: ”Sattui jalkaan koko ajan”

Johanna Peiponen jäi naisten 10 000 loppukilpailussa sijalle 16. Kovatasoisen kisan voitti Turkin Yasemin Can.

Urheilu
 
Martti Kainulainen
Johanna Peiponen naisten 5 000 metrillä yleisurheilun Eliittikisoissa Lapinlahdella kesäkuussa.
Johanna Peiponen naisten 5 000 metrillä yleisurheilun Eliittikisoissa Lapinlahdella kesäkuussa. Kuva: Martti Kainulainen

Missä kunnossa on Johanna Peiponen, kuului kysymys ennen naisten EM-kisojen 10 000 metrin loppukilpailua keskiviikko-iltana Amsterdamissa.

Peiponen tuli kisoihin mitali mielessään, mutta reiden ja nivusen risteyskohtaan iskenyt rasitusvamma sai juoksijan mietteliääksi tiistaina. Vamma alkoi vaivata sen jälkeen, kun Peiponen vaihtoi viikko sitten uusiin lenkkareihin.

Ei ollut Peiponen kunnossa, pystyi kisan jälkeen sanomaan. Peiponen jäi kilpailussa sijalle 16 ajalla 34:39.91 ja ontui maaliviivan ylitettyään jalkaansa. Peiponen jäi kärjestä ja ennätysvauhdistaan jo heti ensimmäisillä kilometreillä.

”Sattui jalkaan koko ajan, mutta en halunnut jättää kesken. Tämä (jalkavamma) oli opettavainen kokemus,” Peiponen sanoi viitaten uusiin lenkkareihin vaihtamista.

Kisan voitti vakuuttavan ja vahvan juoksun päätteeksi Yasemin Can ajalla 31:12.86. Entinen kenialainen, nykyään Turkkia edustava Can pinkoi muilta pakoon jo alkukilometreillä. Can tuulettelikin ja kiitteli yleisöä jo kierros ennen maaliviivaa.

Finaalista tuli kovavauhtinen ja tasokas: koko kärkikolmikko pinkoi oman ennätyksensä. Toiseksi kisassa juoksi Portugalin Dulce Félix ajalla 31:19.03 ja kolmanneksi Norjan Karoline Bjerkeli Grøvdal ajalla 31:23.45.

MICHAEL KOOREN
Turkin Yasemin Can voitti EM-kultaa ylivoimaisen esityksen jälkeen.
Turkin Yasemin Can voitti EM-kultaa ylivoimaisen esityksen jälkeen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!