Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kristian Bäck räväytti miesten pituuden karsinnassa

Urheilu
 

Amsterdam

Toisen polven maajoukkueurheilija Kristian Bäck oli keskiviikon suomalainen yllättäjä EM-kisoissa. Hän hyppäsi pituuden karsinnassa oman ennätyksensä 796 senttiä ja sijoittui kuudenneksi.

Karsinta käytiin ajoittain puuskaisessa myötätuulessa. Bäckin hypyssä tuulta oli rahtusen liikaa (+2,6), ettei se kelpaa viralliseksi ennätykseksi.

”Hyppyyn jäi korjattavaa. Viimeinen askel oli liian pitkä”, sanoi 19-vuotias Bäck, jonka äiti Natalia Kilpeläinen-Bäck on entinen kolmiloikan SE-hyppääjä ja Suomen mestari.

Bäck on määrätietoinen pituushyppääjä, joka tähtää ammattiurheilijaksi. ”Olen liian laiska töihin. Viihdyn niin hyvin urheilukentällä.”

Hänen tavoitteenaan torstain loppukilpailussa on rikkoa Rion olympialaisten raja 815 senttiä. ”Minulla on ominaisuudet siihen.”

EM-tilastoissa neljäntenä ollut Henri Väyrynen karsiutui tuloksella 778. Hän oli neljästoista.

Oskari Mörö oli alkuerien neljänneksi nopein 400 metrin aidoissa ajalla 50,36. Jussi Kanervo sen sijaan oli ponneton. Aika 52,34 sekuntia toi 22. sijan.

”Olen nousukunnossa ja saanut harjoitella ilman ongelmia”, sanoi Mörö, joka juoksi kaksi vuotta sitten sensaatiomaisesti loppukilpailussa.

Kauden parhaan tuloksensa (49,50) perusteella hänen olisi pitänyt päästä suoraan välieriin. Aika syntyi kuitenkin kaksi päivää liian myöhään, jotta se olisi vaikuttanut EM-kisojen juoksueriin.

Johanna Peiponen jäi jalkavaivaisena naisten 10 000 metrin juoksussa viimeiseksi ajalla 34.39,91.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!