Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kontinen ja Peers putosivat Wimbledonin nelinpelistä

Puolivälieräpaikka kertoo suomalaisen tennisuran nosteesta.

Urheilu
 
Peter van den Berg
John Peersin (vas.) ja Henri Kontisen urakka päättyi puolivälierissä.
John Peersin (vas.) ja Henri Kontisen urakka päättyi puolivälierissä. Kuva: Peter van den Berg

Lontoo

Tennismies Henri Kontisen ja hänen pelipartnerinsa John Peersin taival Wimbledonin nelinpelissä päättyi tiukkaan tappioon puolivälierissä.

Ykköseksi sijoitetut Pierre-Hugues Herbert ja Nicolas Mahut voittivat 6–4, 6–7 (6), 6–4, 7–6 (8).

Ottelu oli tasoltaan erinomainen. Tappio harmitti Kontista, mutta hän näki puoli tuntia ottelun päättymisen jälkeen myös hyvää.

”Aika harvoin sitä tappion jälkeen on iloinen. Mutta pelillisesti olemme menneet eteenpäin – sekä yksilöinä että joukkueena”, Kontinen sanoi.

Parin menestys ei ollut yllätys. On ollut pikemminkin tilasto-oikku, että Kontinen ei ole ennen ollut grand slam -turnauksen nelinpelissä toista kierrosta pitemmällä.

Herbert ja Mahut ovat US Openin voittajia ja myös erinomaisia kaksinpelaajia. Niukka tappio huippuparille kertoi hyvin sen, että Kontinen voi voittaa grand slam -turnauksen.

Eilen ero tuli kenties vain henkisellä puolella. Kun Peers esimerkiksi hävisi syöttönsä kolmannessa erässä tilanteessa 4–5, hän ei saanut yhtään ykkössyöttöään sisään. Kun Kontinen ja Peers saivat ykkösensä sisään, he voittivat pisteistä 81 prosenttia. Mutta kakkosella voittoprosentti oli 52 eli todennäköisyys murtoon nousi merkittävästi.

Peers hävisi syöttönsä kolme kertaa, mutta Kontinen ei hävinnyt kertaakaan. Ranskalaisista vain Herbert hävisi syöttönsä kerran.

Kontisen ja Peersin valmentaja Chris Eaton mietti ottelutapahtumia heti sen päättymisen jälkeen.

”Jos näille huippukavereille antaa mahdollisuuden, he käyttävät sen hyväkseen”, Eaton sanoi.

Kontisella ja Peersillä oli neljännen erän tiebreakissa kaksi eräpalloa viedä ratkaisu viidenteen erään. Toisaalta Herbert ja Mahut olivat neljännen erän lopussa yleisesti ottaen hieman niskan päällä ja voittivat lopulta kolmannella ottelupallollaan.

Sekanelinpelissä Kontinen sai parinsa Heather Watsonin kanssa luovutuksen kakkoseksi sijoitetuilta Bruno Soaresilta ja Jelena Vesninalta. Kolmannella kierroksella he kohtaavat Leander Paesin ja Martina Hingisin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!