Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kontinen tyytyväinen kehitykseen Peersin kanssa

Henri Kontinen jatkaa turnaustaan Wimbledonissa vielä sekanelinpelissä.

Urheilu
 
Peter van den Berg
Henri Kontisen mielestä hänen ja parinsa John Peersin kausi on mennyt nousujohteisesti.
Henri Kontisen mielestä hänen ja parinsa John Peersin kausi on mennyt nousujohteisesti. Kuva: Peter van den Berg

Lontoo

Nelinpelissä tappion kärsinyt Henri Kontinen selvisi Wimbledonissa ilman sekanelinpeliä keskiviikkona. Hän sai parinsa Heather Watsonin kanssa luovutuksen kakkoseksi sijoitetulta Bruno Soaresilta ja Jelena Vesninalta.

Kontinen on ollut parhaimmillaan grand slamin sekanelinpelissä semifinaalissa, Ranskan avoimissa viime vuonna yhdessä kiinalaisen Zheng Jien kanssa.

Tällä kertaa parina on britti Watson. Kontisen valmentaja Chris Eaton tuntee Watsonin hyvin, ja hän ehdotti sekanelinpeliä britin kanssa.

”Tällä kertaa sentään tunnen pariani vähän entuudestaan. Olemme muutaman kerran jutelleet salilla. Monesti on ollut suunnilleen niin, että olen tavannut parini ensimmäistä kertaa vasta kentällä”, Kontinen sanoi.

Kontinen ja Watson ovat edenneet Wimbledonissa jo kolmannelle kierrokselle kahdella luovutusvoitolla. Ensin Denis Kudla ja Louisa Chirico joutuivat luovuttamaan Chiricon vamman takia.

Keskiviikkona Bruno Soares ja Jelena Vesnina päättivät luovuttaa. Syynä on todennäköisesti se, että Vesnina on vielä mukana sekä kaksinpelissä että nelinpelissä.

”Totta kai keskittyminen on ollut nelinpelissä, se on ns leipälajini. Mutta nyt keskittyminen siirtyy mixtiin. Siellä täytyy osata pitää hauskaa ja kehittää joitain omia juttuja”, Kontinen sanoi.

Seuraavaksi pari kohtaa Leander Paesin ja Martina Hingisin, jotka voittivat muutama viikko sitten Ranskan avoimet. Kaikkiaan Paes on voittanut 18 kertaa grand slam -turnauksen, Hingis 22.

Kontinen pelasi keskiviikkona mainion nelinpeliottelun John Peersin kanssa. Vaikka tappio tuli puolivälierissä neljässä erässä Pierre-Hugues Herbertille ja Nicolas Mahutille, ottelusta jäi paljon hyvää.

”Molemmat parit käyttivät hyvin omia vahvuuksiaan. Ottelu ratkesi siihen, kumpi pystyi toteuttamaan niitä vielä paremmin. Joka tapauksessa kausi on meiltä mennyt nousujohteisesti”, Kontinen sanoi.

Kontinen ei ollut aiemmin päässyt grand slamien nelinpeleissä toista kierrosta pitemmälle.

”Olisin toivonut jo aiemmin kaudella, että olisimme päässeet pitemmälle isommissa kisoissa, joten tämä saavutus oli positiivista, ihan ok”, Kontinen sanoi.

Marginaalit ovat huippunelinpelissä todella pienet. Mahdollisia turnausvoittajia on monia, selvästi enemmän kuin kaksinpelissä. Keskiviikkona Herbert ja Mahut onnistuivat hieman paremmin tärkeillä hetkillä.

”Näin se on, että kärkiparit, jollaiseksi haluan meidätkin luokitella, pitävät hyvin omia syöttöjään. Murtoon tarvitaan huippusuorituksia, erityisesti tällaisella nopealla alustalla.”

Ottelussa Peers hävisi syöttönsä kolme kertaa ja Herbert kerran. Kontinen ja Mahut pysyivät murtamattomina.

Erityisen paineen alla Kontinen oli syöttönsä kanssa neljännessä erässä. Jo aiemmin hän oli selvittänyt neljä murtopalloa. Mutta tilanteessa 5–6 Kontinen joutui selvittämään ottelupallon. Kontinen vastasi haasteeseen läpisyötöllä keskiviivaan, 201 kilometriä tunnissa.

Vaikka Kontisella ja Peersillä oli kaksi eräpalloa neljännen erän tiebreakissa, ne olivat molemmat vastustajien syötöissä.

Lopulta parempi pari meni välieriin, sitä tukevat myös voitetut pisteet. Ne menivät ranskalaisille 153–136.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!