Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Australian osavaltio kielsi vinttikoirakilpailut – Tutkimus arvioi, että jopa 68 000 koiraa on tapettu, koska ne eivät kelpaa kisoihin

Urheilu
 

Uuden Etälä-Walesin osavaltio Australiassa kieltää vinttikoirakilpailut ensi vuoden heinäkuusta lähtien. Ratkaisuun päädyttiin, kun osavaltion tutkimuksissa järjestelmällistä julmuutta elämiä kohtaan.

”Vinttikoirakilpailut on kielletty monissa maissa ja monissa Yhdysvaltain osavaltoissa. Se on sallittua vain kahdeksassa maassa maailmassa. Uusi Etelä-Wales on ensimmäinen Australian osavaltio, joka kieltää lajin”, sanoi osavaltion pääministeri Mike Baird.

Tutkimuksessa saatiin selville, että jopa 68 000 kilpailuun jalostettua vinttikoiraa on tapettu viimeisimmän 12 vuoden aikana, koska on arvioitu, että ne eivät menestyisi kilpailussa. Lisäksi tutkimusten perusteella arvioitiin, että viidennes kasvattajista käyttää eläviä syöttejä, esimerkiksi jäniksiä, koulutuksessa.

Raporttien mukaan ”useat valmentajat” eivät myöskään antaneet loukkaantuneille koirilleen asianmukaista hoitoa vaan suosivat kivuliaampia ja halvemia menetelmiä.

Baird sanoi tuntevansa empatiaa syyttömiä valmentajia kohtaan, samoin kuin heitä, jotka menettävät työnsä tai harrastuksensa päätöksen seurauksena.

”Mutta me emme yksinkertaisesti voi seistä heidän rinnallaan ja sallia laajamittaista ja järjestelmällistä eläinten väärinkohtelua”, Baird sanoi.

Vinttikoirakilpailuja järjestävä Greyhound Racing New Wales sanoi tiedotteessaan, että laji on tuhottu päätöksellä. Samalla se ilmoitti keskeyttävänsä kilpailut seitsemäksi päiväksi.

Lähde: Reuters

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!