Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Osa urheilijoista jää pois Riosta zikaviruksen takia – lääkärin mukaan riski on, syytä paniikkiin ei

Golftähdistä jo useampi on vetäytynyt Rion olympiakisoista.

Urheilu
 
Lähde: Terveystalon tiedote
Charles LeClaire
Jason Day jättää Rion olympialaiset väliin, koska ei halua laittaa golfia perheensä terveyden edelle.
Jason Day jättää Rion olympialaiset väliin, koska ei halua laittaa golfia perheensä terveyden edelle. Kuva: Charles LeClaire

Vuoden suurin urheilutapahtuma, Rion olympialaiset starttaa ensi kuussa. Osa urheilijoista jättää kuitenkin kisat väliin Zikaviruksen takia.

Golf palaa olympialaisiin ensimmäisen kerran sitten vuoden 1904, mutta maailmanlistan kymmenen kärjestä jo kolme pelaajaa on ilmoittanut jäävänsä pois Riosta. Pois jäävät muun muassa maailmanlistan ykkönen Jason Day ja nelinkertainen major-voittaja Rory McIlroy.

”Vaikka yksi tärkeimmistä tavoitteistani on ollut pelata olympialaisissa ja edustaa maatani, golf ei voi mennä perheeni terveyden edelle. En halua ottaa sellaista riskiä”, sanoi Day uutistoimisto Reutersin mukaan.

Muun muassa myös yhdysvaltalainen pyöräilijä Tejay van Garderen jättää Rion väliin.

Terveystalo Sportin ylilääkäri ja kansainvälisen Opiskelijaurheiluliiton, FISU:n, lääkintäkomission jäsen Tapio Kallio sanoo, että riski sairastua on olemassa, mutta paniikkiin ei ole syytä.

Kallio epäilee, että kieltäytyneet golffarit eivät välttämättä ole niin sitoutuneita olympialaisiin kuin perinteisten lajien edustajat.

”Tai liikkeellä on väärää tai liioiteltua tietoa sairastumisen riskeistä.”

Zikavirus on moskiittojen levittämä virus, joka voi aiheuttaa sikiöiden kehityshäiriöitä ja Guillain-Barrén tautia.

Kansainvälinen olympiakomitea on laatinut yhdessä WHO:n kanssa ohjeet Rioon matkaajille. Ohjeistuksen mukaan Riossa oleskelu tervettä maalaisjärkeä käyttäen on turvallista.

Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää hyttysen pistoilta suojautumiseen, riittävään rokotesuojaan sekä alueelta palaamisen jälkeiseen varoaikaan muun muassa seksuaalisessa kanssakäymisessä.

Zika-virus leviää hyttysen piston välityksellä. Eteläisellä pallonpuoliskolla on nyt talviaika, jolloin hyttysten määrä on pienempi kuin kesäaikaan.

”Virukseen sairastumiseen riski on totta kai olemassa, mutta ottaen huomioon vuodenajan, se on todennäköisesti melko pieni”, Kallio huomauttaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!