Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiitos Wales!

Urheilu
 
Carl Recine / Reuters
Wales päävalmentaja Chris Coleman luotsasi joukkueensa välieriin asti.
Wales päävalmentaja Chris Coleman luotsasi joukkueensa välieriin asti. Kuva: Carl Recine / Reuters

EM-kisojen suurimpia heittopusseja. Täysin Gareth Balen varassa oleva joukkue. Voi maksimissaan tavoitella lohkonsa kolmatta sijaa. Walesin mahdollisuuksiin suhtauduttiin ennen kisoja vähätellen.

Puolustusvoittoisuuteen nojaavan joukkueen ei pitänyt olla takalinjoiltaan riittävän laadukas tiiviiseen puolustuspelaamiseen. Balen uskottiin olevan kykenevä hinaamaan joukkuetta yksilösuorituksillaan, mutta sen ei uskottu riittävän edes jatkopaikkaan tasaisesta alkulohkosta.

Mitä sitten kävikään? Wales eteni jatkopeleihin lohkoykkösenä vakuuttavasti kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Tie nousi pystyyn lopulta vasta välierissä. Miten ihmeessä tämä on mahdollista?

Wales on oppikirjaesimerkki siitä, miten parhaimmillaan joukkue hitsautuu saumattomasti yhteen ja niin sanotusti kasvaa suuremmaksi kuin osiensa summa. Walesin puolustuspää on ollut rautaa, ja koko linja on pelannut elämänsä parhaita pelejä.

Onnistumiset ovat ruokkineet lisää onnistumisia ja kaiken kruununa ykkösnyrkki Gareth Bale ei ole musertunut paineen alla vaan on yksilösuorituksillaan ollut palapelin tärkein palanen. Joukkue on noudattanut tarkasti sovittua pelitapaa joka ikistä pelaajaa myöten. Valmentaja Chris Coleman on sekä taktisilla valinnoillaan että hengenluontitaidoillaan saanut pelaajat pelaamaan yli oman tasonsa.

Tämä kaikki antaa uskoa myös Suomen maajoukkueelle. Wales on osoittanut, että keskinkertaisella materiaalilla, mutta yllämainituilla tekijöillä EM-kisoihin pääsemisen lisäksi siellä voi myös menestyä. Tarvitaan vain vahvuuksiin nojaava pelitapa, yksi poikkeusyksilö sekä momentum. Kiitos Wales teille siitä, että luotte uskoa myös Huuhkajiin!

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?