Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän maajoukkuepelaajat jättiskandaalin keskellä: ”Jopa Putin kuuli siitä”

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
VINCENT KESSLER / Reuters
Venäjän Pavel Mamaev yritti pysäyttää Walesin Gareth Balen alkusarjan EM-kisojen ottelussa.
Venäjän Pavel Mamaev yritti pysäyttää Walesin Gareth Balen alkusarjan EM-kisojen ottelussa. Kuva: VINCENT KESSLER / Reuters

JELENA LEPPÄNEN

Ilman päävalmentajaa parhaillaan oleva Venäjän jalkapallomaajoukkue ei ole tällä hetkellä se houkuttelevin vaihtoehto valmentajille. Sen lisäksi, että alkulohkonsa viimeiseksi jäänyt joukkue floppasi Ranskan EM-kisoissa, joukkueen pelaajien käytös aiheuttaa raivoa itänaapurin jalkapallofaneissa.

Kansan tyytymättömyys on mennyt niin pitkälle, että maajoukkueen hajottamiseksi ja kokoamiseksi uudelleen on jätetty kansalaisaloite. Se on kerännyt toistaiseksi lähes 200 000 allekirjoitusta.

Kansa on kyllästynyt isoegoisiksi kutsuttuihin pelaajiin, joiden peliotteista puuttuu intohimo ja voitontahto. Raivoa on herättänyt etenkin Pavel Mamajevin ja Aleksandr Kokorinin käytös EM-kisojen jälkeen.

Kaksikko suuntasi EM-turnauksen jälkeen juhlimaan Monte Carlon Twiga-nimiseen yökerhoon. Huhujen mukaan Mamajev ja Kokorin tuhlasivat ökyklubilla 250 000 dollaria samppanjaan, jota he tarjosivat avokätisesti myös muille klubin asiakkaille. Instagramiin ladatulla videolla näkyy, kuinka Mamajev ja Kokorin polttavat vesipiippua Venäjän kansallishymnin soidessa taustalla.

Sittemmin Kokorin myönsi kaksikon olleen juhlimassa, mutta väitti, etteivät pelaajat maksaneet itse illan kuluja. Hän kiisti myös väitteet, että rahaa olisi palanut 250 000 euron edestä.

Mamajevin ja Kokorinin seurajoukkueet Krasnodar ja Pietarin Zenit mätkäisivät joka tapauksessa jalkapalloilijoille yhteensä noin 400 000 euron sakot. Lisäksi pelaajat siirrettiin pelaamaan reservijoukkueisiin.

Kreml tuomitsi juhlimisen

Kohu pelaajien ympärillä on kasvanut niin suureksi, että jopa Venäjän ylin poliittinen johto on tuominnut kaksikon käytöksen.

– Tapauksesta kuulivat kaikki, jopa presidentti (Vladimir) Putin. Se sai suuren mediahuomion ja aikaan laajan palautevyöryn. Ensin pitää selvittää, ketkä maksoivat nuo turhamaiset järjettömyydet. Mutta täytyy ymmärtää, että tässä on kyse leuhkimisesta, presidentti Vladimir Putinin lehdistöpäällikkö ja oikea käsi Dmitri Peskov sanoi.

Myös maan urheiluministeri Vitali Mutko jyrähti pelaajien toiminnasta.

– Koko maa kritisoi itsensä kaikkien yläpuolelle asettavia jalkapalloilijoita. He tekevät välillä asioita, jotka pilaavat urheilun maineen. En usko, että sellaisen tempun jälkeen pojilla on mahdollisuuksia edustaa maajoukkuetta.

Jos venäläisyleisöltä kysytään, maajoukkueen uudistamista vaaditaan muutenkin kuin Mamajevin ja Kokorinin hyllyttämisen osalta. Paikalliset jalkapallofanit ovat vaatineet paitsi maajoukkueen nuorennusleikkausta myös huomattavasti suurempaa panostusta juniorityöhön.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!