Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tour saapui Pyreneille – Stephen Cummings kiipi ensimmäisen vuorietapin voittoon

Urheilu
 
JUAN MEDINA
Stephen Cummings voitti Ranskan ympäriajon seitsemännen etapin 8. heinäkuuta.
Stephen Cummings voitti Ranskan ympäriajon seitsemännen etapin 8. heinäkuuta. Kuva: JUAN MEDINA

Dimension Data -tallin Stephen Cummings voitti Ranskan ympäriajossa ensimmäisen Pyreneillä ajetun etapin. 27 viimeistä kilometriä soolona ajanut britti saapui maaliin minuutin ja viisi sekuntia ennen Daryl Impeyä ja Daniel Navarroa.

”Kaikista voitoistani tämä on paras. Tour on Tour. Se on jotain erityistä”, 35-vuotias Cummings kommentoi Reutersille etapin päätyttyä. Hän voitti Ranskassa etapin myös viime vuonna.

Ympäriajon seitsemäntenä ajetun etapin kohokohta oli ykköskategorian Col d’Aspin, jota noustiin Tourissa 72. kertaa. Ensimmäistä kertaa sola on ollut reitillä jo vuonna 1910, jolloin Octave Lapize kiipesi sille nopeimmin.

Belgialainen Greg van Avermaet säilytti yhteiskisan johtonsa ja keräsi yli minuutin lisää aikaeroa. Toisena on nuorten kisaluokkaa johtava 24-vuotias Julian Alaphillippe, joka on ihastuttanut ensimmäisessä suuressa ympäriajossaan. Kolmantena on Movistarin Alejandro Valverde.

Ympäriajosta on kehittymässä Dimension Datan voittokulku. Ensimmäistä UCI world tour -kauttaan ajava eteläafrikkalainen joukkue on voittanut neljä seitsemästä etapista, sillä kiritykki Mark Cavendish on spurtannut jo kolmesti ykköseksi.

Peloton pelasi perjantaina jälleen outoa peliä, kun se päästi Van Avermaetin mukaan isoon irtiottoon. Belgialaisen lisäksi 29 miehen hatkaan lähti kovia nimiä, kuten Vincenzo Nibali, Fabian Cancellara, Tony Martin ja Sylvain Chavanel.

”Emme suunnitelleet etukäteen, että lähtisin irtiottoon. Olihan se vähän outoa”, Van Avermaet kommentoi Cycling news -sivustolle.

BMC ei uhrannut ainuttakaan apuajajaa mukaan suojelemaan keltapaitaa, jonka Van Avermaetin oletetaan menettävän tulevilla vuorilla. BMC pelaa tällä hetkellä kolmilla korteilla.

Keltapaita on sen hallussa, muttei kummallakaan tiimin kahdesta kapteenista. Pääjoukossa pysytelleet T ejay van Garderen ja Richie Porte nimittäin kipparoivat joukkuetta kahdestaan.

”He eivät joutuneet hommiin, ja me pidimme silti keltapaidan”, Van Avermaet iloitsi.

Team Sky veti tapansa mukaan pääjoukkoa, ja piti eron hatkaryhmään maltillisena. Skyn urheilujohtaja Nicolas Portal kertoi Francetelevisions-kanavalle, että se oli huolissaan van Avermaetin sijaan Giro-voittaja Nibalista.

Etapin lopussa nähtiin vielä erikoinen tapaus, kun flamme rouge, viimeisen kilometrin merkki, sortui brittiajaja Adam Yatesin päälle hidastaen esimerkiksi Chris Froomen ja Nairo Quintanan menoa. Tuomaristo päätti kuitenkin huomioida onnettomuuden loppuajoissa. Yates ajoi maaliin leuka verillä.

BMC ei ole Tourin ainoa joukkue, jolla on kisan ensimmäisellä viikolla ollut sisäisiä epäselvyyksiä. Venäläistalli Tinkoff on käytännössä luhistunut itseensä.

Tinkoffin kapteeni, kokonaiskisan suosikkeihin lukeutuva Alberto Contador on kaatunut kahdesti, eikä häntä ole onnistuttu suojelemaan juuri lainkaan.

Selvin esimerkki yhteispelin ongelmista nähtiin keskiviikon mäkisellä etapilla. Contadorin apuajaja Roman Kreuziger pudotti kapteenin kyydistään tiimiradiosta saamistaan käskyistä huolimatta.

Seurauksena Contador menetti useita lisäsekunteja. Nyt hän on ja käytännössä kadottanut mahdollisuutensa kokonaisvoittoon, vaikka pysyi tänään perjantaina hyvin kuuman ryhmän kyydissä.

Selityksenä tapahtumille on pidetty sitä, että Tinkoff lopettaa toimintansa tähän kauteen. Osa tallin ajajista, mukaan lukien Kreuziger, on vielä ilman kiinnitystä toiseen talliin. Tinkoff-kuskit tuntuvat antavan henkilökohtaisia näyttöjä uusille työnantajille sen sijaan, että puhaltaisivat yhteen hiileen.

Kuin symbolina joukkueen tilalle sen bussi hajosi kesken kilpailun. Tilalle piti vuokrata uusi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!