Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Antti Ruuskanen mitalin kanssa magneettiin – ”Olympiakisoja ei pidä vaarantaa”

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Antti Ruuskanen
Antti Ruuskanen Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Amsterdam

Antti Ruuskanen päättää sunnuntain lääkärintarkastuksen jälkeen, miten hänen kautensa etenee.

Hän menee magneettikuvauksiin Kuopioon ja henkilääkärinsä Jukka Siljanderin tutkimuksiin. Heittämiseen tulee taukoa ainakin joksikin aikaa.

”Onneksi sitä voi tehdä muuta treeniä”, Ruuskanen sanoi perjantaina keihäänheiton palkintojenjaon jälkeen.

Ruuskanen satutti kylkensä EM-kisojen kolmannella heitolla Amsterdamin olympiastadionilla. Hän ei heittänyt kahta viimeistä heittoa.

Mahdollisuuksia Euroopan mestaruuden uusimiseen ei enää ollut. Kylki ei olisi enää kestänyt.

”Elokuussa on vähän isommat kisat Riossa. Olympiakisoja ei pidä vaarantaa”, Ruuskanen järkeili. ”Mitään en tekisi toisin. Nämä ovat aina raskaita päätöksiä.”

Kauden ykkösheittäjä, Saksan Thomas Röhler jakoi Ruuskasen kohtalon. Häneltä kramppasi kylki jo karsinnan jälkeen. Kisassa hän oli viides vaatimattomalla tuloksella 80,78.

Valmentaja Jarmo Hirvonen arvosteli voimakkaasti Euroopan yleisurheiluliiton päätöstä, että keihään karsinta ja loppukilpailu olivat peräkkäisinä päivinä. Naisille suotiin yksi välipäivä.

”Tässä leikitään urheilijan terveydellä. Järjetön systeemi”, Hirvonen noitui. Riossa keihäänheittäjillä on kaksi välipäivää ennen finaalia.

Hirvonen kiitti Ruuskasen mitalista keihään lajivalmentajaa Kari Ihalaista, joka on ollut mukana leireillä. ”Myös SUL:n valmennusjohtaja [ Jorma] Kemppainen on tukenut hyvin heittäjiä.”

Hirvosen mukaan Ruuskasen on määrä heittää Joensuun eliittikisoissa 30. heinäkuuta. Kalevan kisat ovat kahden viikon päästä Oulussa. Ruuskanen heittää, jos kylki ei ole enää vaarassa.

Ruuskanen kiitteli fanejaan ja muuta yleisöä saamastaan onnitteluista. Joukossa oli myös presidentti Sauli Niinistön onnittelusähke.

”Sepäs mukavaa ja lämmittää mieltä.”

Palkintojenjaossa Ruuskanen poseerasi kukkapuskien kanssa yhdessä voittaja Zigismundas Sirmaisin ja kisan kakkosen Vitezslav Vesely´n kanssa.

Latvialaisen voitto ei yllättänyt Ruuskasta. ”Hyvä ja vahva kaveri. Uusi mies tekee hyvää lajille”, Ruuskanen sanoi.

Kevään Portugalin-leirillä Sirmais heitti kymmenen metriä lyhyemmälle kuin Ruuskanen. ”Silloin ajateltiin, että tuosta ei tule koskaan mitään”, Hirvonen muisteli näkemäänsä.

Sirmaista valmentaa Kimmo Kinnunen. Hän valmentaa myös Sirmaisin tyttöystävää Lina Muzea. Tämä loukkasi pahasti polvensa naisten keihäskarsinnassa, joten Sirmaisin kulta toi lohtua perheeseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!