Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Melkein unelmafinaali: Serena Williamsin ennätysjahti voi pysähtyä toiseen saksalaiseen

Yhdysvaltalainen lähtee suosikkina Wimbledonin naisten loppuotteluun.

Urheilu
 
STEFAN WERMUTH
Kuva: STEFAN WERMUTH
Fakta

Voittajalleluvassa2 miljoonaa puntaa

 Serena Williams ja Angelique Kerber ovat kohdanneet 7 kertaa. Voitot ovat Williamsille 5-2. Wimbledonin loppuottelu on ensimmäinen kohtaaminen nurmella.

 Williams on voittanut 22 grand slam –voitostaan 6 Wimbledonissa.

 Kerber on voittanut yhden grand slamin, Australian avoimet 2016.

 Williams on ollut seitsemässä viimeisestä kahdeksasta grand slam -finaalista.

 Voittaja saa 2 miljoonaa puntaa ja 2 000 rankingpistettä.

 Hävinnyt loppuottelija saa miljoona puntaa ja 1300 rankingpistettä.

 Kävi finaalissa miten tahansa, seuraavan viikon rankinglistalla Williams on ykkönen ja Kerber kakkonen.

Lontoo

Olisi liioittelua puhua unelmafinaalista, mutta naisten lauantainen loppuottelu Wimbledonissa on etukäteen ajatellen erittäin mielenkiintoinen.

Serena Williams jahtaa saksalaisen Steffi Grafin ennätyksellistä 22:ta grand slam -voittoa. Ennätyksen sivuamista taas yrittää estää saksalainen Angelique Kerber, joka tavoittelee toista grand slam -mestaruuttaan.

Edellinen saksalainen voittaja naisten kaksinpelissä Wimbledonissa oli juuri Graf, tasan 20 vuotta sitten.

Williams on tehnyt vastustajistaan selvää jälkeä viime kierroksilla. Vain toisen kierroksen ottelussa hän oli tiukoilla. Silloin vaihteeksi hyvään vireeseen päässyt Christina McHale piinasi Williamsia kolmen erän sekä kahden ja puolen tunnin ajan.

Ottelu oli tasoltaan erinomainen. Williams voitti sen sillä aseella, joka hänet on pelastanut pahoista paikoista monta kertaa ennenkin. Hän syötti ottelussa hyvin ja esimerkiksi viimeiseen syöttövuoroon latoi kolme ässää.

Myös nyt Williamsin pitäisi voittaa Kerber. Wimbledonin nopea nurmikenttä on Williamsin paras mahdollisuus päästä tasapeliin Grafia vastaan. Jos näin tapahtuisi, se voisi vähentää painetta hänen harteiltaan seuraavissa grand slameissa.

Paineet ovat näkyneet hänen otteissaan jo viime syksyn US Openin kuuluisassa semifinaalissa, jossa hän ällistyttävästi kompastui Roberta Vinciin. Siihen kaatui Williamsin mahdollisuus voittaa kaikki neljä grand slam -turnausta kalenterivuoden aikana – tilanteessa, jossa hänellä oli jo kolme voitettuna.

Kerber taas pystyi päihittämään Williamsin tammikuussa hienossa Australian avointen loppuottelussa. Saksalainen oli hieman altavastaaja, mutta pystyi vastahyökkäyspelillään ja hyvällä hermojenhallinnallaan yllättämään yhdysvaltalaisen.

Wimbledonissa Williams on halunnut vältellä puhetta Grafin ennätyksen sivuamisesta.

”Tavoitteeni ei ole koskaan ollut 22 mestaruutta. En halua puhua siitä enää”, Williams sanoi.

Joka tapauksessa Williamsin ulottuvilla on myös Margaret Courtin ennätys 24 mestaruutta, mutta osa noista australialaisen voitoista tuli aikakaudella, jolloin ammattilaiset eivät saaneet osallistua grand slam -turnauksiin.

Millä Kerber pystyisi Williamsin kaatamaan? Saksalaisen vahvuuksia ovat vahvojen pelihermojen ja peliälyn lisäksi liikkuminen ja kyky hallita lyöntejänsä vaikeissakin asennoissa.

Kerberin puheet Wimbledonissa ovat huokuneet jopa yllättävän suurta itsevarmuutta. Hän on todennut lyövänsä palloa nyt erittäin hyvin ja olevansa myös henkisesti valmis toiseen suureen voittoonsa.

Kerber on harvoja pelaajia, jotka pystyvät tällä hetkellä horjuttamaan Williamsin itseluottamusta. Jos Williamsin itseluottamus horjuu, lyönti voi hajota aika pahastikin.

Välierissä Kerber voitti isosisko Venus Williamsin, ja jos loppuottelussa kaatuisi pikkusisko Serena, olisi se vasta kahdeksas kerta, kun sama pelaaja on voittanut samassa turnauksessa molemmat Williamsin siskot. Edellisen kerran siihen pystyi Jelena Jankovic, joka voitti Williamsin siskot kuusi vuotta sitten Rooman massaturnauksessa, puolivälierissä ja välierissä.

Jos Kerber voittaa, on se melkoinen isku syksyllä 35 vuotta täyttävälle Williamsille. Toisaalta hänen voitontahdollaan varustetulla ihmisellä katse siirtyisi varmasti jo hyvin nopeasti elokuun US Openiin.

TONY O'BRIEN / reuters
Angelique Kerber tavoittelee toista grand slam -mestaruuttaan.
Angelique Kerber tavoittelee toista grand slam -mestaruuttaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!