Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Cummings ensimmäisen vuorietapin ykkönen

”Kaikista voitoistani tämä on paras. Tour on Tour.”

Urheilu
 
JUAN MEDINA
Stephen Cummings
Stephen Cummings Kuva: JUAN MEDINA

Dimension Data -tallin Stephen Cummings voitti Ranskan ympäriajossa ensimmäisen Pyreneillä ajetun vuorietapin. 27 viimeistä kilometriä soolona polkenut britti saapui maaliin minuutin ja viisi sekuntia ennen Daryl Impeyä ja Daniel Navarroa.

Tourin seitsemäntenä ajetun osuuden kohokohta oli ykköskategorian Col d’Aspin, jota noustiin Tourissa 72. kertaa. Ensimmäistä kertaa sola on ollut reitillä jo vuonna 1910, jolloin Octave Lapize kiipesi sille nopeimmin.

”Kaikista voitoistani tämä on paras. Tour on Tour. Se on jotain erityistä”, 35-vuotias Cummings kommentoi Reutersille maaliin tultuaan. Hän voitti Ranskassa etapin myös viime vuonna.

Ympäriajosta on kehittymässä todellinen Dimension Datan voittokulku. Ensimmäistä UCI world tour -kauttaan ajava eteläafrikkalainen joukkue on voittanut neljä seitsemästä etapista, sillä kiritykki Mark Cavendish on spurtannut jo kolmesti ykköseksi.

Belgialainen Greg van Avermaet säilytti yhteiskisan johtonsa ja keräsi yli minuutin lisää aikaeroa. Toisena, yli kuuden minuutin päässä, on nuorten kisaluokkaa johtava 24-vuotias Julian Alaphillippe , joka on ihastuttanut ensimmäisessä suuressa ympäriajossaan. Kolmantena on Movistarin Alejandro Valverde.

Peloton pelasi perjantaina outoa peliä, kun se päästi Van Avermaetin mukaan isoon irtiottoon.

BMC ei kuitenkaan uhrannut ainuttakaan apuajajaa mukaan suojelemaan keltapaitaa, jonka Van Avermaetin oletetaan menettävän tulevilla vuorilla. Pääjoukossa pysytelleet T ejay van Garderen ja Richie Porte nimittäin toimivat kahdestaan joukkueen kapteeneina.

Etapin lopussa nähtiin vielä erikoinen tapaus, kun flamme rouge, ilmatäytteinen viimeisen kilometrin merkki, sortui brittiajaja Adam Yatesin päälle hidastaen myös kuuman ryhmän menoa. Tuomaristo päätti huomioida onnettomuuden loppuajoissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?