Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vettelille toinen perättäinen lähtöruuturangaistus

Urheilu
 
Matthew Childs / Reuters
Kimi Räikkönen hakee Silverstonesta jatkoa palkintopallisijoituksille.
Kimi Räikkönen hakee Silverstonesta jatkoa palkintopallisijoituksille. Kuva: Matthew Childs / Reuters

Ferrarin Britannian Grand Prix -aika-ajoharjoitus lauantaiaamuna oli täyttä tuskaa. Kimi Räikkönen ei päässyt viileässä ja osittain kosteassa kelissä parhaaseen vauhtiinsa, ja tallikaveri Sebastian Vettelin vaihdelaatikko petti jälleen.

Vettelin vaihdelaatikko jouduttiin vaihtamaan, ja siitä lankeaa viiden lähtöruudun rangaistus.

Ferrari on näin ottanut neljä lähtöruuturangaistusta viiden viime kisan aikana. Vettelille on vaihdelaatikko uusittu aiemmin Venäjällä ja Itävallassa. Räikkönen joutui vaihtamaan vaihdelaatikkoa Monacossa.

Ferrari on ottanut kolme lähtöruuturangaistusta viiden viime kisan aikana. Vettelille on vaihdelaatikko uusittu aiemmin Venäjällä ja Itävallassa. Räikkönen joutui vaihtamaan vaihdelaatikkoa Monacossa.

Ilman rangaistustakin Ferrarilla on korkea vuori kiivettävänä päästäkseen kahteen ensimmäiseen lähtöriviin.

Mercedes kiihdytti odotetusti kaksi kärkisijaa, kun lopussa runtattiin pehmeillä renkailla aika-ajokierrokset. Lewis Hamilton oli vain 0,063 sekuntia nopeampi kuin nopeasti rytminsä löytänyt Nico Rosberg. Rosberg ei pystynyt ajamaan perjantaina lainkaan toista harjoitusta vesivuodon vuoksi.

Red Bullin Daniel Ricciardo ja Max Verstappen hiipivät Mercedeksen lähimmäksi haastajaksi, kun Ferrari ei päässyt iskuun. Red Bull jäi Mercedeksestä puoli sekuntia.

Vettel ehti tehdä viidenneksi nopeimman ajan. Räikkönen jäi yhdeksänneksi juututtuaan liikenteseen.

Valtteri Bottas harjoitteli aika-ajoon yhdellä nopealla kierroksella, joka riitti tuloslistalla kuudenteen sijaan.

McLaren on yllättävän vahvassa vedossa kotikisaansa. Jenson Button teki perjantain pitkässä vedossa nopeimman keskiarvon pehmeillä renkailla. Nyt Fernando Alonso oli aika-ajoharjoituksissa seitsemäs.

Draamaa harjoitusjaksolle toi Sauberin Marcus Ericsson, joka ajoi rajusti keula edellä turva-aitaan, ja ajamiset keskeytyivät 17 minuutiksi. Erikoista oli, että ratti irtosi törmäyksessä. Tämä johtui siitä, että kuljettajan vasen polvi osui irrotusnappiin.

Ericsson vietiin haaverin jälkeen sairaalaan, missä hänen ajokuntonsa määritellään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!