Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskan jalkapallo on noussut pohjamudista EM-finaaliin – maan presidentti odottaa jopa taloushyötyjä

Urheilu
 
Lähde: AFP. Reuters.
Ranskan maajoukkueen Hugo Lloris ja Bacary Sagna kisojen lehdistötilaisuudessa 9. heinäkuuta.
Ranskan maajoukkueen Hugo Lloris ja Bacary Sagna kisojen lehdistötilaisuudessa 9. heinäkuuta.

Ranskan jalkapallomaajoukkueen maalivahti Hugo Lloris puhui lauantaina EM-kisojen tiedotustilaisuudessa siitä, miten ranskalainen jalkapallo on noussut pohjalta takaisin huipulle viimeisen kuuden vuoden aikana.

Maajoukkueesta on tullut jälleen kansallissankarien ryhmä skandaalien ja pettymysten täyttämien vuosien jälkeen. Nyt Lloris joukkuetovereineen valmistautuu sunnuntain EM-finaaliin Portugalia vastan.

Vielä vuoden 2010 MM-kisoissa maajoukkueessa vallitsi täysi kaaos, kun Ranska jäi alkulohkoon, ja sen pelaajat menivät lakkoon kesken turnauksen. Katastrofin jälkeen Didier Deschamps, joka toimi vuoden 1998 maailmanmestareiden kapteenina, valittiin valmentamaan Les Bleusia.

Llorisin mukaan joukkue haluaa nyt kirjoittaa uutta historiaa.

”Olemme selvittäneet kriisivaiheen ranskalaisessa jalkapallossa”, Tottenhamia edustava Lloris sanoi. Hän vartioi ranskalaisten veräjää myös vuoden 2010 kisoissa.

”Olemme kiivenneet ylös pohjalta askel kerrallaan.”

Maalivahti muistutti, ettei voittamisen kulttuurin kehittäminen ollut helppoa edellisillekään eurooppalaista jalkapalloa hallineille maille.

”Suuren joukkueen rakentaminen kestää kauan. Eivät saksalaiset ja espanjalaisetkaan rakentaneet menestystään päivässä. Kokemusta ei voi ostaa.”

Ranskan laitapuolustaja, myöskin vuoden 2010 ryhmässä mukana ollut Bacary Sagna oli Llorisin kanssa samoilla linjoilla.

”Vedimme ranskalaisen jalkapallon pohjamutiin”, hän muisteli valmentaja Raymond Domenechin ja hyökkääjä Nicolas Anelkan yhteenotosta käynnistynyttä pelaajakapinaa.

”On tarvittu paljon töitä, jotta maineemme muuttuisi. Kuusi vuotta myöhemmin olemme lähellä kasvojenkohotusta.”

Maajoukkueen taustalla painavat myös marraskuun 13. päivän terrori-iskut Pariisissa, joiden aikana joukkue pelasi maaottelua Saksaa vastaan Stade de France -areenalla. Llorisin mielestä jalkapallomenestys on tarjonnut ranskalaisille pakokeinon traumaattisesta lähihistoriasta.

”Olemme kokeneet vaikeita aikoja kuluneen vuoden aikana. Ranskalaiset todella tarvitsevat Euroopan mestaruuden. Urheilulla on suuri voima yhdistää ihmisiä.”

Ranskan presidentin Francois Hollanden mielestä mestaruus antaisi kansalle moraalisen piristysruiskeen.

”En ole pelaaja enkä valmentaja, joten en ansaitse kehuja joukkueen menestyksestä”, presidentti sanoi Varsovan NATO-kokouksessa.

”Uskon silti, että voitto loppuottelussa vaikuttaisi positiivisesti ranskalaisten moraaliin. He eivät olisi ainoastaan onnellisia vaan myös ylpeitä joukkueesta ja siitä, mitä se edustaa.”

Hollande näkee mahdollisella mestaruudella jopa piristäviä vaikutuksia maan taloudelle.

”Voitto antaa maalle aina tunteen siitä, että se voi menestyä. Ei ainoastaan urheilussa vaan myös taloudessa ja kulttuurissa, politiikassa ja diplomatiassa”, Hollande, joka tarvitsisi kipeästi myös henkilökohtaisia suosiopisteitä, kommentoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?