Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Henri Kontinen teki historiaa

Hän on ensimmäinen suomalainen aikuisten sarjan grand slam -finaalissa.

Urheilu
 
Peter van den Berg
Henri Kontinen ja Heather Watson pelaavat Wimbledonin sekanelinpelin loppuottelussa sunnuntaina. Loppuottelun voittajapari kuittaa yhteensä 100 000 puntaa. Hävinnyt pari saa yhteensä 50 000 puntaa.
Henri Kontinen ja Heather Watson pelaavat Wimbledonin sekanelinpelin loppuottelussa sunnuntaina. Loppuottelun voittajapari kuittaa yhteensä 100 000 puntaa. Hävinnyt pari saa yhteensä 50 000 puntaa. Kuva: Peter van den Berg

Lontoo

Henri Kontinen teki suomalaista tennishistoriaa Wimbledonissa. Koskaan aiemmin ei suomalainen aikuinen pelaaja ole päässyt grand slam -turnaukseen loppuotteluun.

Lauantaina Kontinen teki sen tempun. Hän meni Heather Watsonin kanssa sekanelinpelin finaaliin. He voittivat Oliver Marachin ja Jelena Ostapenkon 7–6 (1), 6–3.

”En ollut tietoinen tuosta historiasta. Olen niin huono tuollaisissa asioissa”, Kontinen sanoi.

Loppuottelu pelataan Wimbledonin keskuskentällä, tenniksen kuuluisimmalla areenalla. Suomalaisista ainoastaan Jarkko Nieminen on siellä pelannut.

”Olen käynyt siellä pari kertaa katsomassa. Mutta ihan samalla tavalla se pallo siellä pomppii, ja stadion on aika saman kokoinen kuin ykköskenttä, jolla nyt pelasimme”, Kontinen sanoi.

Ykköskentän yleisö eli täydellä sydämellä Kontisen ja britti Watsonin mukana. Tunnelma oli jopa riehakas.

Kontinen on pystynyt sekanelinpelin otteluissaan hallitsemaan verkkoa erittäin hyvin, ja sillä hän on sotkenut erityisesti naispelaajien lyöntejä.

Kontinen on toista kertaa urallaan Wimbledonin finaalissa, edellinen kerta oli 2008 poikien sarjassa. Silloin hän hävisi Grigor Dimitroville.

Tällä kertaa loppuottelussa vastaan tulevat kolumbialainen Robert Farah ja saksalainen Anna-Lena Grönefeld. Farah on nelinpelispesialisti, jonka ranking on 28. Myös Grönefeld keskittyy nykyään nelinpeliin. Hän on kaksinkertainen sekanelinpelin voittaja grand slam -kisoissa.

Sekanelinpelin finalistit pääsevät Wimbledonissa Last 8 -klubin jäseniksi. Etuja on useita, muun muassa lippuja Wimbledonin turnaukseen.

”Jos 30 vuoden päästä tennis kiinnostaa, ei ainakaan tarvitse mennä lippuja hakemaan”, Kontinen naurahti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!